Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram plāno piešķirt īso numuru 115

NBS
LETA, Sargs.lv
MRCC
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi grozījumus noteikumos par nacionālo numerācijas plānu, paredzot ieviest jaunu īso numuru - 115, ko paredzēts piešķirt Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram (MRCC Riga).

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram plāno piešķirt īso numuru 115

Numerācijas resursu izmantošanas koordinācijas darba grupa nav iebildusi numura 115 piešķiršanai, bet dienestam jāvienojas ar elektronisko sakaru komersantiem par pakalpojuma apjomu - reģionālo maršrutēšanu un atrašanās vietas noteikšanu.

Grozījumi noteikumos pieteikti izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē.

Pašreiz nelaimes gadījumā jūrā Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram nekavējoties jāzvana uz vairākiem trauksmes tālruņa numuriem: 67323103, 29476101, 67082070 vai 112.

MRCC Riga ir Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta apakšvienība, kas darbojas nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī, organizējot, koordinējot un vadot cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, medicīniskās konsultācijas un evakuācijas jūrā, kā arī veic vairākus citus uzdevumus, kas saistīti ar drošu kuģošu un naftas piesārņojuma seku likvidēšanu jūrā.

Vidēji gadā MRCC Riga iesaistās vairāk nekā simts gadījumos, kas saistīti ar uzdevumu izpildi.

Vienmēr bijusi un būs liela cilvēku interese pavadīt laiku ūdens tuvumā un jūrā, izmantojot visdažādākos peldlīdzekļus. Tādēļ MRCC Riga atgādina, pirms izlemjat pavadīt laiku ūdens tuvumā vai nodoties atpūtai jūrā, izmantojot laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, rūpīgi pārdomājiet, vai uums ir līdzi viss nepieciešamais glābšanas ekipējums, kā arī aicina visus atpūtas uz ūdens cienītājus pirms iešanas jūrā informēt savus tuviniekus, kā arī pirms uzsākat aktivitātes jūrā, informējiet Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru (MRCC Riga), norādot paredzēto aktivitāšu vietu, laiku un kontaktpersonu krastā, kura nepieciešamības gadījumā varētu sniegt par jums vajadzīgo informāciju.

Dalies ar šo ziņu