Dānijas divīzijas komandieris apmeklē štāba vingrinājumu „Red Knight”

Latvijā
2AE164D1091F4708917AD264B90BEEA4.jpg

Dānijas divīzijas komandieris apmeklē štāba vingrinājumu „Red Knight”

Vairāku dienu darba vizītē Latvijā ieradās Dānijas divīzijas komandieris ģenerālmajors Peters Kuhnels, lai iepazītos ar Dānijas divīzijas un Baltijas valstu bruņoto spēku štāba vingrinājuma „Red Knight 2012” norisi un tiktos ar Latvijas bruņoto spēku un kājnieku brigādes vadību.

Tiekoties ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi, Dānijas divīzijas komandieris pārrunāja Baltijas valstu Sauszemes spēku brigādes līmeņa integrācijas procesa gaitu, kā arī turpmākās sadarbības plānus.

Pievienošanās Dānijas divīzijai un sadarbības principi tika apstiprināti 2010.gada novembrī, parakstot Latvijas un Dānijas aizsardzības ministru nodomu protokolu par Sauszemes spēku vienību sadarbības un savstarpējās savietojamības attīstību.

Parakstītais dokuments paredz Dānijas divīzijas un Sauszemes spēku kājnieku brigādes kopīgu sadarbību gan plānošanas jautājumos, gan praktiskajos vingrinājumos, tādējādi paredzot daudz labāku sadarbību starp abu valstu karavīriem starptautiskajās operācijās.

 Štāba vingrinājums „Red Knight 2012”, kuru organizēja Dānijas divīzijas štābs, notika  no 5. līdz 9.martam Latvijā, Ādažu bāzē, un tajā piedalījās Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kājnieku brigāžu štāba virsnieki.

 

Vingrinājumā dalībvalstu virsnieki pilnveidoja zināšanas un prasmes operāciju plānošanas procesā starptautiskā vidē un trenējās lēmumu pieņemšanas procedūrās.

Nākamais šāda veida vingrinājums notiks novembrī Igaunijā.

Dalies ar šo ziņu