Latvijas karavīri uzvar Lietuvas rīkotajās Sauszemes spēku rīkotajās militārajās sacensībās

Sports
Sargs.lv
Joksts-Bogdanovs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 25. līdz 27. augustam Ruklā, Lietuvā norisinājās Lietuvas Sauszemes spēku organizētās militārās sacensības, kurās piedalījās arī Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljona Militārās izlūkošanas rotas nodaļa, izcīnot pirmo vietu komandu kopvērtējumā.

Latvijas karavīri uzvar Lietuvas rīkotajās Sauszemes spēku rīkotajās militārajās sacensībās

Sacensībās piedalījās 12 Sauszemes spēku nodaļas no ASV, Dānijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas un Polijas.

„Šādi pasākumi sekmē un nostiprina sadarbību, jo tuvāko kaimiņvalstu un citu partnervalstu karavīri redz, ka mums ir svarīgi viņu pasākumi un tradīcijas,” uzsver Sauszemes spēku kājnieku brigādes virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs. „Tāpat sacensībās tiek veidota atpazīstamība, kā arī demonstrētas mūsu militārās spējas un sagatavotība.”

Sacensības sastāvēja no trim posmiem – pirmajā dienā tika veikt dažādi militārie uzdevumi, naktī – orientēšanās, otrajā dienā jauni militārie uzdevumi.

Lai izvēlētos labāko nodaļu dalībai starptautiskajās sacensībās, šā gada maijā Ādažos norisinājās Sauszemes spēku kājnieku brigādes rīkotās nacionālās sacensības, kuru uzvarētāji devās uz Lietuvu.

Lietuvas Sauszemes spēku militārās sacensības „Best Infantry Section Competition” tiek organizētas katru gadu. Latvijas komanda šajās sacensībās piedalās pirmoreiz.

Dalies ar šo ziņu