Valsts prezidents pasniedz Nodrošinājuma pavēlniecībai vienības karogu

NBS
Sargs.lv
Andris Bērziņš
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

4. februārī valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Andris Bērziņš Nodrošinājuma pavēlniecībai svinīgā ceremonijā pasniedza vienības karogu.

Valsts prezidents pasniedz Nodrošinājuma pavēlniecībai vienības karogu

„Šodien karoga iesvētīšana rāda, ka vēl viena mūsu bruņoto spēku vienība sasniegusi pilngadību. Arī jūsu vidū ir arvien vairāk tādu cilvēku, kas ir apguvuši papildus profesionālās spējas, lai mūsu bruņotie spēki varētu attīstīties. Tas, ka mūsu bruņotie spēki ir atzīti visā pasaulē, ir arī jūsu nopelns! Situācija Eiropā un pasaulē rāda, ka mums ir jābūt stipriem un spējīgiem parādīt, ka mēs esam spējīgi aizstāvēt savu dzimteni. Novēlu jums arī turpmāk attīstīt savas profesionālās spējas!” pasniedzot karogu Nodrošinājuma pavēlniecības komandierim pulkvežleitnantam Ivo Mūrmanim, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Ceremonijā piedalījās arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodrošinājuma jautājumos Jānis Karlsbergs, Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris pulkvežleitnants Ivo Mūrmanis un citu regulāro spēku vienību komandieri, kā arī Nodrošinājuma pavēlniecības vienību personālsastāvs.

„Šī ir vēsturiska diena jums, šodien vienības komplektācija ir pabeigta. Jūs esat saņēmuši karogu, kas simbolizē vienības vienotību un gara stiprumu,” sacīja NBS komandieris. „Paldies jums visiem, kas dienat Nodrošinājuma pavēlniecībā – jūs darāt ļoti vajadzīgu darbu. Ar savu darbu jūs gādājat par to, lai vienības būtu spējīgas veikt savus uzdevumus gan šeit, Latvijā, gan Afganistānā, gan jebkurā citā pasaules valstī, kur pildām dienesta pienākumus.”

NBS komandieris pateicās arī visiem Nodrošinājuma bataljona iepriekšējiem komandieriem, uzsverot, ka „Nodrošinājuma pavēlniecības sasniegtā augstā profesionalitāte ir visu jūsu nopelns.”

Tekstila izšuvumu mākslinieces Ausmas Apšas darinātā karoga labajā pusē uz sudraba krāsas, kas simbolizē zemes bagātību, gudrību un attīstību, izšūta bruņoto spēku emblēma, virs tās - uzraksts „Nacionālie bruņotie spēki”, zem – „Nodrošinājuma pavēlniecība”. Stūros attēloti tautas ornamenti – laimas zīme, ūsiņš un dubultkrusts. Savukārt karoga kreisajā pusē uz triju krāsu – gaiši zilas, zaļas un tumši zilas, kas simbolizē spēku veidus, – pamatnes izšūta Nodrošinājuma pavēlniecības emblēma, virs tās – pavēlniecības devīze „Mēs nodrošinām uzvaru”, bet zem – dibināšanas gads „2001”.

Centralizējot bruņoto spēku nodrošinājuma funkciju izpildi, Nodrošinājuma pavēlniecība izveidota 2001. gada 1. februārī. Tās galvenais uzdevums ir vienību centralizētā un tiešā nodrošināšana ar uzdevumu izpildei nepieciešamajiem materiāli tehniskajiem līdzekļiem un visa veida pakalpojumiem, tādējādi ļaujot tām koncentrēties uz apmācībām un kaujas gatavības uzturēšu.

Nodrošinājuma pavēlniecības speciālisti veic centralizētus iepirkumus un vienību apgādi, nodrošinot materiāltehnisko līdzekļu saņemšanu, uzskati, glabāšanu, uzturēšanu un remontu, kā arī norakstīšanu un utilizāciju. Pavēlniecība nodrošina arī personālsastāva medicīnisko aprūpi un dažāda veida pakalpojumu sniegšanu.

Nodrošinājuma pavēlniecības sastāvā ir trīs reģionālie nodrošinājuma centri Ādažos, Lielvārdē un Liepājā, kuri specializējušies sauszemes, gaisa un jūras vienību apgādē, kā arī Autotransporta nodrošinājuma centrs, Apgādes un pakalpojumu centrs, Medicīnas nodrošinājuma centrs, Pārvietošanas koordinācijas centrs un nesen izveidotais Bruņojuma remonta centrs.
           

Dalies ar šo ziņu