Ar aviācijas bāzes helikopteru no sauskravas kuģa veselības problēmu dēļ evakuē kapteiņa palīgu

0B335049BA1D42D7928CABCA4BEBDB5C.jpg

Ar aviācijas bāzes helikopteru no sauskravas kuģa veselības problēmu dēļ evakuē kapteiņa palīgu

Ar Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru „Mi-17” 5.decembrī no Baltijas jūrā esoša sauskravas kuģa "Alia R" veselības problēmu dēļ tika evakuēts kapteiņa palīgs.

Neilgi pirms plkst.9 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ("MRCC Riga") saņēma informāciju no 177 metrus  garā sauskravas kuģa "Alia R" aģenta, ka kuģa kapteiņa vecākajam palīgam radušās nopietnas veselības problēmas un nepieciešama medicīniskā palīdzība. Kuģis bija ceļā no Dānijas uz Latviju.

 

   

"MRCC Riga" uz notikuma vietu norīkoja gan Liepājas ostā dežurējošo Jūras spēku flotiles kuģi "Saule", gan aviācijas bāzes helikopteru "Mi-17". Ar pirmo mēģinājumu glābšanas operācija neizdevās, jo slikto laika apstākļu dēļ kuģis bija pārāk tuvu krasta līnijai.

Lai slimnieks tiktu atbilstoši aprūpēts iespējami drīzāk, "MRCC Riga", izmantojot radiosakarus, nodrošināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstiem iespēju sniegt konsultāciju kuģa apkalpei.

Evakuācijas darbus apgrūtināja sliktā redzamība, sniegs un lietus, taču neilgi pirms plkst.15 ar helikopteru slimnieku izdevās nogādāt mediķu aprūpē. Glābšanas operācijā piedalījās apkalpe piecu karavīru sastāvā - pirmais un otrais pilots, bortinženieris un divi glābēji.

Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ nebija iespējams uzpildīt degvielu Ventspilī, tāpēc, sadarbojoties ar Klaipēdas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru, helikopteram operācijas laikā tika nodrošināta papildu degvielas uzpilde Palangā.

Dalies ar šo ziņu