Trīsdesmit karavīri uzsāks mācības Jaunākā štāba virsnieka kursā

Sargs.lv

Trīsdesmit karavīri uzsāks mācības Jaunākā štāba virsnieka kursā

Pirmdien, 6.augustā trīsdesmit virsnieki no dažādām Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienībām uzsāks mācības Jaunākā štāba virsnieka kursā, kas ir viens no priekšnosacījumiem kapteiņa dienesta pakāpes iegūšanai.

Četrus mēnešus garajā kursā piedalīsies karavīri no Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Nodrošinājuma pavēlniecības, Mācību vadības pavēlniecības, Militārās policijas, Speciālo uzdevumu vienības, Zemessardzes, Štāba bataljona un Aizsardzības ministrijas. Jaunākā štāba virsnieka kursa mērķis ir sagatavot virsniekus darbam bataljona līmeņa štābos Latvijā un NATO.

Kursa ietvaros virsnieki papildinās zināšanas bataljona līmeņa taktikā, dažādu kaujas operāciju plānošanā un štāba procedūrās, Latvijas nacionālās un starptautiskās drošības aktualitātēm, kā arī NBS attīstības tendencēm. Kursa uzdevumos ietilpst izpratnes veicināšana par militāro projektu vadību, kā arī militārās plānošanas procesa skaidrošana.

Kurss norisinās lekciju, praktisko uzdevumu un mācību izbraukumu formā. Kursā iekļauti arī Latvijas militārās vēstures jautājumi, kur, apmeklējot vēsturiskās kaujas vietas, karavīri padziļinās savas zināšanas.

Lekcijas lasīs aizsardzības nozares speciālisti, kas pieaicināti no NBS vienībām un Aizsardzības ministrijas. Lielāko ieguldījumu kursa kvalitātes uzturēšanā sniedz Sauszemes spēku kājnieku brigāde.

Paralēli šim kursam norisināsies arī Vecāko virsnieku – speciālistu kurss, kurā piedalīsies astoņi karavīri. Apmācība ilgs līdz oktobra sākumam.

Kursi norisinās Nacionālās aizsardzības akadēmijas telpās.

Dalies ar šo ziņu