Ministru prezidents iepazīstas ar karavīru sagatavotību dienestam Afganistānā

Sargs.lv

Ministru prezidents iepazīstas ar karavīru sagatavotību dienestam Afganistānā

29.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Ādažu poligonā apmeklēja militārās mācības „Maimana 2012” un iepazinās ar nākamā Latvijas kontingenta karavīru sagatavotību dienestam starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Lai pārrunātu aizsardzības nozares un bruņoto spēku attīstību, Ministru prezidents tikās ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi, kā arī Sauszemes spēku kājnieku brigādes amatpersonām.

Lauka taktisko mācību, kas no 24.marta līdz 5.aprīlim notiek Ādažu poligonā un bāzē, mērķis ir novērtēt nākamā Latvijas kontingenta Manevra rotas gatavību uzdevumu izpildei operāciju rajonā gan individuāli, gan apakšvienību līmenī.

Mācībās vērtē militāro operāciju realizēšanu, sadarbojoties ar Afganistānas drošības spēkiem, kaujas atbalsta elementu izmantošanu apakšvienību uzdevumu izpildē, kā arī medicīniskās evakuācijas, gaisa atbalsta izmantošanas un citas procedūras.

Mācībās „Maimana 2012” piedalās aptuveni 300 karavīru.

2011.gada vidū Latvijas kontingenta sastāvā tika iekļautas jaunas vienības, tostarp Manevra rota, un personāls, kas sadarbībā ar Norvēģijas karavīriem sniedz būtisku atbalstu Farjābas provincē izvietotās Afganistānas Nacionālās armijas brigādes štāba un viena bataljona vadības un personāla apmācībā un uzdevumu izpildē.

Šādi Latvijas bruņotie spēki pastiprina atbalstu Afganistānas armijas spēju attīstībā un drošības situācijas kontroles pārņemšanā pašu spēkiem.

Pašreiz dienesta pienākumus NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku sastāvā pilda vairāk nekā 180 Latvijas karavīru, no kuriem lielākā daļa izvietota Afganistānas ziemeļu provincē Farjābā. Tur viņi darbojas Norvēģijas vadītajā Provinču atjaunošanas vienībā, kas izvietota Meimenas bāzē. Savukārt pērn Afganistānā dienēja 344 karavīri.

Dalies ar šo ziņu