24 stundās kājām no Rīgas līdz Ērgļiem

D64619B1DF874D73AB8C50F109B46B46.jpg

24 stundās kājām no Rīgas līdz Ērgļiem

No 9. līdz 10.septembrim notika jau otrais militarizētais pārgājiens „Pāri šķēršļiem uz Ērgļiem”, kurā piedalījās 11 zemessargi un karavīri. Pārgājiena uzdevums – 24 stundās nokļūt līdz Ērgļu dzelzceļa stacijai, veicot 100 kilometru pārgājienu.

Piektdienas vakarā, kamēr vairums zemessargu piedalījās ikgadējā izlūkpatruļā, vienpadsmit pilnmēneša apspīdētas ēnas apņēmīgi soļoja autrumu virzienā. Šis bija jau 2. militarizētais 100 kilometru pārgājiens, ko rīkoja Studentu bataljona 1. rotas komandieris kapteinis Aleksandrs Jakovļevs. Kā dalībnieks varēja būt ikviens, kurš piekrita noteiktiem nosacījumiem, pieņēma lēmumu piedalīties un pieteicās noteiktā laikā.

Pārgājiena mērķis ir pārbaudīt un paplašināt karavīru un zemessargu fizisko un morālo spēju robežas. 

Pasākuma nozīmīgumu uzsvēra bataljona komandieris pulkvežleitnants Ainars Ķienis, kurš sava atvaļinājuma laikā bija ieradies pavadīt zemessargus tālajā ceļā.

 

Lai arī šogad pieteicās 14 dalībnieki, daži vēl pēdējā dienā pārvērtēja savas spējas, un uz instruktāžu un ekipējuma svēršanu ieradās 11 dalībnieki – 9 zemessargi un 2 profesionālā dienesta karavīri, kuri uzsāka pārgājienu ar smaidu un dziesmām.

Trīs zemessargi, parādot teicamu fizisko un morālo sagatavotību, nomaršēja visu distanci - zemessardze Inga Kjakste, vecākais zemessargs Edgars Ābelītis un kaprālis Rihards Rušenieks. Viņi ne tikai smaidīgi un enerģiski ienāca Ērgļu stacijā, noejot 100 kilometrus, bet arī izaicināja visus nākamo gadu dalībniekus, veicot distanci 22 stundās un 45 minūtēs.

Pārgājiena rīkotāji saka paldies arī zemessargiem no Studentu bataljona – kaprālei Elenai Vaskai un virsseržantam Rolandam Oinasam, kuri ne tikai sniedza dalībniekiem morālo atbalstu, bet vajadzības gadījumā bija gatavi sniegt arī medicīnisko palīdzību un evakuāciju.

Zemessardzē un Studentu bataljonā ir cilvēki, kuri ir gatavi iet „turp, kurp Tēvu zeme sauc”. Uz tikšanos 2012.gadā 3.militarizētajā 100 km pārgājienā.

Jānis Iesalnieks, kaprālis. Zemessardzes Studentu bataljona S-1 1.klases speciālists
Foto: Zemessardzes Studentu bataljons

Dalies ar šo ziņu