Open Spirit mācību laikā helikopters izglābj kaitbordistu

Sargs.lv

Open Spirit mācību laikā helikopters izglābj kaitbordistu

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku aviācijas bāzes helikoptera apkalpe 27.augustā izglāba kaitbordistu, kurš bija iepūsts jūrā pie Mērsraga.

Ap pulksten 15:30 NBS Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC RIGA) saņēma informāciju, ka pie Mērsraga jūrā iepūsti divi kaitbordisti, kuri saviem spēkiem netiek krastā.

Uz notikuma vietu MRCC RIGA norīkoja Jūras spēku flotiles jauno patruļkuģi P-05 Skrunda. Par gatavību iesaistīties glābšanas un meklēšanas darbu veikšanā nekavējoties informēja arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikoptera Mi-17 apkalpe, kas patlaban ir iesaistīta militārajās mācībās Open Spirit 2011.

Viens no kaitbordistiem krastā tika saviem spēkiem, savukārt otru kaitbordistu apkalpe pacēla uz helikoptera borta un nogādāja krastā.

Cietušais tālāk tika transportēts uz slimnīcu.

Gandrīz vienlaicīgi MRCC RIGA saņēma informāciju arī par citu negadījumu uz ūdens - jūrā pie Užavas, Ventspils novadā, aptuveni 500 metru no krasta bija apgāzies ūdensmotocikls, kas aiz sevis vilka gumijas riņķi, ūdenī atradās trīs cilvēki. Glābšanas darbos tika norīkots Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes kuģis KA-14 Astra. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes kuģi RK-22 cietušie tika izglābti. Viens no viņiem krastā bija izpeldējis pats saviem spēkiem.

Dalies ar šo ziņu