Lietuvas armija par iedzīvotāju atvēlētajiem atbalsta līdzekļiem modernizējusi amerikāņu šautenes

Tehnika un ekipējums
LETA--BNS

Lietuva
Foto: kariuomene.kam.lt

Lietuviešu izvēle novirzīt daļu no samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa Bruņotajiem spēkiem ļāvusi modernizēt vairāk nekā 400 ASV ražotu šauteņu, kas nodotas vieglās kājnieku brigādes "Aukštaitija" un Lietuvas zemessardzes - Brīvprātīgo aizsardzības spēku (KASP) - rīcībā, paziņojusi Lietuvas armijas vadība

Lietuvas armija par iedzīvotāju atvēlētajiem atbalsta līdzekļiem modernizējusi amerikāņu šautenes

Lietuvā nodokļu maksātājiem kopš 2004.gada pastāv iespēja piedalīties budžeta sadalīšanā un, deklarējot ieņēmumus par iepriekšējo gadu, 2% no sava samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa novirzīt kādai bezpeļņas iestādei vai organizācijai, kam ir atbalsta saņēmēja statuss.

Laikā no 2014. līdz 2018.gadam finansiālais atbalsts Bruņotajiem spēkiem sasniedzis kopsummā 792 400 eiro.

Par 2016.gadā atvēlētajiem līdzekļiem vairāk nekā 400 amerikāņu šautenes "M-14" aprīkotas ar balstiem un moderniem Čehijā ražotiem optiskajiem tēmekļiem "Meopta".

Kā uzskata Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuks, šis atbalsts apliecina, ka Lietuvā ir daudz patriotiski noskaņotu cilvēku, kuriem nav vienaldzīga savas valsts drošība.

Armija norāda, ka bruņojuma modernizācijai kopumā atvēlējusi 630 000 eiro, tai skaitā 200 000 eiro minēto atbalsta līdzekļu. Nākamajā posmā plānots modernizēt vēl vairāk nekā 500 automātu.

Par armijai novirzītajiem ienākuma nodokļa līdzekļiem iegādātas arī 30 bruņuvestes un vairāk nekā 200 infrasarkano staru filtru Sauszemes spēku karavīru bruņojuma optiskajiem tēmēkļiem.

Sabiedrības izvēle novirzīt 2% ienākuma nodokļa Bruņotajiem spēkiem jūtami pastiprinājās pēc Krievijas agresijas Ukrainā.

Dalies ar šo ziņu