Baltijas valstu jūras eskadras mācībās pilnveidos iemaņas mīnu meklēšanas operācijās

Militārās mācības
Sargs.lv
Tālivaldis
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Lietuvā no šodienas līdz 22.augustam notiks Baltijas valstu jūras eskadras ("Baltron") mācības "Squadex II 2016", kurās piedalīsies Latvijas mīnu kuģis "Tālivaldis", Lietuvas kuģi "Suduvis" un "Aukstaitis", kā arī Vācijas kuģis "Weilheim".

Baltijas valstu jūras eskadras mācībās pilnveidos iemaņas mīnu meklēšanas operācijās

Mācību mērķis ir veicināt Baltijas valstu jūras spēku militāro sadarbību, uzlabot eskadras saliedētību, sekmēt Latvijas un Lietuvas sadarbību mīnu meklēšanas operācijās, kā arī pilnveidot personāla zināšanas, plānojot un vadot eskadras līmeņa mācības.

Baltijas valstis "Baltron" sastāvā kuģus deleģē rotācijas kārtībā laikā uz sešiem līdz 12 mēnešiem, veidojot vienību ar diviem mīnu kuģiem un štāba un apgādes kuģi. Šobrīd "Baltron" štābā uzdevumus pilda Latvijas un Lietuvas virsnieki.

Eskadras kuģi piedalās jūras atmīnēšanas operācijās un militārajās mācībās Baltijas valstu teritoriālo ūdeņu un ekonomiskās drošības stiprināšanā, kā arī meklēšanas un glābšanas darbos.

Viens no galvenajiem Baltijas valstu jūras spēku sadarbības projekta mērķiem ir paaugstināt kuģu personāla profesionalitāti, piedaloties ikgadējās mīnu meklēšanas mācībās un operācijās, tostarp NATO pretmīnu vienības realizētajās operācijās. Vienlaikus šāda sadarbība veicina savstarpējo savietojamību starp Baltijas valstu jūras spēkiem.

Šā gada laikā "Baltron" kuģi piedalīsies sešās mācībās Baltijas jūrā. Šo mācību laikā ik gadu Baltijas jūrā neitralizē desmitiem mīnu, torpēdu un citu sprādzienbīstamu priekšmetu, kas pārsvarā ir palikuši no iepriekšējās karadarbības šajā reģionā.

Dalies ar šo ziņu