Latvijas aizsardzības nozares vadība ar Baltijas aizsardzības koledžas komandantu pārrunā plānotās r

CB147D9C5CC0496CB3DD1C51C01BAB38.jpg

Latvijas aizsardzības nozares vadība ar Baltijas aizsardzības koledžas komandantu pārrunā plānotās reformas

1.martā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnats Raimonds Graube tikās ar jauno Baltijas aizsardzības koledžas komandantu, ģenerālmajoru Vitāliju Vaikšnoru un pārrunāja mācību procesā plānotās reformas.

Koledžas komandants aizsardzības ministru informēja, ka reformas daļēji saistītas ar nākotnē plānotu ciešāku sadarbību ar Ziemeļvalstu aizsardzības koledžām, veicinot Baltijas un Ziemeļvalstu integrāciju. Šobrīd tiek apzināta katras Ziemeļvalsts ieinteresētība un mācību vajadzības. „Reformu procesā ir plānots saglabāt labāko, kas jau šobrīd ir mācību procesā, veicot tikai tādus uzlabojumus, kas cels kopējo izglītības kvalitāti,” sacīja ģenerālmajors Vaikšnors.

   

A.Pabriks uzsvēra, ka Latvija atbalstīs izglītības kvalitātes celšanu koledžā, taču tam jānotiek, rūpīgi izvērtējot plānotos ieguvumus un iespējamos zaudējumus.

Ģenerālmajors Vitālijs Vaikšnors apstiprināts komandanta amatā 2012. gada decembrī ar termiņu līdz 2016. gada jūnijam.

Baltijas aizsardzības koledža ir triju Baltijas valstu kopīga militārās izglītības iestāde, kurās zināšanas apgūst arī citu valstu virsnieki.

Tā ir dibināta 1998.gadā Tartu, Igaunijā, ar mērķi nodrošināt kopīgu virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo ierēdņu apmācību pēc vienotiem standartiem. Koledžas mācību plāns ir saskaņots ar NATO mācību metodiku un procedūrām, tādējādi veicinot Baltijas valstu bruņoto spēku pilnvērtīgāku sadarbību ar sabiedrotajiem.

Koledžā ir iespējams apgūt trīs kursus: Augstākās vadības kursu (11 mēneši), Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursu (11 mēneši) un Civildienesta ierēdņu kursu (6 mēneši).

Dalies ar šo ziņu