Polija pastiprinās armiju pie austrumu robežas

Ārvalstīs
BNS/AP
Siemoniak
Foto: Foto: nato.int

Polija izstrādā ilgtermiņa plānu savas armijas pastiprināšanai austrumu robežas tuvumā, reaģējot uz Krievijas militāro intervenci Ukrainā, otrdien paziņoja Polijas aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks.

Polija pastiprinās armiju pie austrumu robežas

Pēc Krievijas martā īstenotās Ukrainas Krimas pussalas aneksijas NATO dalībvalsts Polija ir satraukta par to, ka varētu kļūt par nākamo mērķi Kremļa ekspansijas plānos.

"Mēs gribam pastiprināt savas vienības Polijas austrumos," intervijā Polijas valsts radio sacīja Semoņaks.

Tas ir plāns, kura īstenošana ilgs vairākus gadus. Pirmie rezultāti būs redzami 2017. gadā.

Būs vesela virkne iniciatīvu saistībā ar [armijas] vienībām austrumos. Tiks veiktas arī investīcijas infrastruktūrā," sacīja ministrs. Viņš atteicās precizēt, cik daudz papildu karavīru vai vienību paredzēts šajā plānā.

Polija austrumos robežojas ar Ukrainu, Baltkrieviju, Lietuvu un Krievijas Kaļiņingradas apgabalu, kurā izvietota Krievijas Baltijas karaflote.

"Acīmredzot tas ir saistīts ar Ukrainā notiekošo. Tā ir daļa no secinājumu izdarīšanas procesa par šo krīzi," sacīja Semoņaks.

Pēc krīzes izcelšanās Ukrainā Polijas valdība lūdza tās sabiedrotās NATO nodibināt pastāvīgu militāru klātbūtni Polijas teritorijā kā Krievijas atvairīšanas līdzekli. NATO nav izpildījusi šo prasību, jo dažas dalībvalstis bažījas par izmaksām un Krievijas antagonisma risku.

Dalies ar šo ziņu