Nacionālo aizsardzības akadēmiju absolvē jaunie virsnieki

9915E8F0990C4158AB64CCAA72C634D7.jpg

Nacionālo aizsardzības akadēmiju absolvē jaunie virsnieki

Septiņi kadeti 4.novembrī noslēdza Nacionālās aizsardzības akadēmijas virsnieku pamatapmācības kursu un saņēma pirmo virsnieka dienesta pakāpi – leitnants, savukārt viens virsnieka-speciālista kursa absolvents saņēma virsleitnanta dienesta pakāpi un kapelāna kvalifikāciju.

  

„Pasaulē ir pagājis laiks, kad kaut ko varēja veikt tikai ar spēku, tagad pienācis laiks, kad cīnās gara spēks. Es domāju, ka jūs esat saņēmuši pietiekamu gara spēku, lai varētu sākt savu grūto izvēli dzīvē. Jums ir laimējies ar to, ka ieliktais pamats dod iespēju militāri attīstīties un turpināt savu ceļu arī tālāk,” uzrunājot jaunos virsniekus, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

 

Kursa izlaiduma dienā agri no rīta kadeti devās gājienā no Nacionālās aizsardzības akadēmijas uz Rīgas Brāļu kapiem, kur pie Mātes Latvijas tēla lāpu gaismā deva virsnieka svinīgo solījumu. Vēlāk Nacionālajā aizsardzības akadēmijā notika kursa izlaiduma svinīgā ceremonija.

Akadēmijas absolventi dienestu turpinās Gaisa spēku aviācijas bāzē, Sauszemes spēku kājnieku brigādē, Speciālo uzdevumu vienībā un Instruktoru skolā.

Foto: Gatis Dieziņš, RJC

Dalies ar šo ziņu