Teroraktos Afganistānā iet bojā desmitiem cilvēku, arī NATO operācijas "Resolute Support" karavīrs

Konfliktu zonas
BNS/AFP
ASV Afganistānā
Foto: Foto: ASV Gaisa spēki

Nemiernieku uzbrukumos NATO vadītajai apmācību operācija "Resolute Support" un Afganistānas policijas akadēmijai Kabulā ir nogalināti vismaz 29 cilvēki, tai skaitā viens NATO vadīto spēku karavīrs.

Teroraktos Afganistānā iet bojā desmitiem cilvēku, arī NATO operācijas "Resolute Support" karavīrs

Savukārt Afganistānas ziemeļos islāmistu grupējuma "Taleban" terorista pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā nogalināti 22 valdībai lojālas vietējās zemessardzes dalībnieki.

Uzbrukums noticis sestdienas vakarā Kunduzas provinces Hanabadas apriņķī. Terorists pašnāvnieks piebraucis ar sprāgstvielām piekrautu automašīnu un uzspridzinājies vietā, kur bija sapulcējušies zemessargi, ziņoja Afganistānas aģentūra "Khaama Press".

Par uzbrukumu uzņēmās atbildību islāmistu grupējums "Taleban".

Vismaz 20 cilvēki tika nogalināti, kad pie Afganistānas Policijas akadēmijas policista formastērpā ģērbies terorists detonēja spridzekli. Par šo teroraktu atbildību ir uzņēmies grupējums "Taleban".

Savukārt sprādzienos un apšaudē pie ASV spēku bāzes Kabulā tika nogalināti deviņi cilvēki.

Uzbrukumā tika nogalināts "viens "Resolute Support" karavīrs un astoņi "Resolute Support" līgumdarbinieki civiliedzīvotāji", paziņoja NATO, neatklājot bojā gājušo valstisko piederību.

Piektdien Kabulā netālu no militārās bāzes eksplodēja kravas automašīnā ievietots spridzeklis, nogalinot 15 cilvēkus un ievainojot 240. Par šo teroraktu neviens atbildību nav uzņēmies.

Šie ir lielākie terorakti Kabulā kopš paziņojuma par Afganistānas islāmistu grupējuma “Taleban” līdera mullas Omara nāvi.

Dalies ar šo ziņu