Aizsardzības nozares vadība apmeklē NATO samitu

NATO
Sargs.lv
NATO samits
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

8. un 9. jūlijā Varšavā norisinās NATO samits, kurā Latviju sanāksmē pārstāv Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs , kā arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Aizsardzības nozares vadība apmeklē NATO samitu

Samitā, kurš notiks divas dienas, aizsardzības ministrs un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube piedalīsies darba sesijās, kurās tiks meklēti risinājumi NATO spējai pielāgoties pastāvošajai drošības videi, tostarp lemts par daudznacionālu bataljona līmeņa kaujas grupu nosūtīšanu uz Baltijas valstīm un Poliju. Tāpat aizsardzības nozares vadība piedalīsies darba sesijā, kurā diskutēs par alianses iesaisti apmācības misijā "Resolute Support" Afganistānā un eiroatlantiskās sadarbības stiprināšanu.

Samita laikā aizsardzības ministram plānotas divpusējās tikšanās, lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību un jaunās iniciatīvas sadarbības veicināšanai aizsardzības jomā. Bergmanis tiksies ar Turcijas aizsardzības ministru Fikri Isiku, Moldovas aizsardzības ministru Anatoliju Salaru, Kanādas aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu, Maķedonijas aizsardzības ministru Zoranu Jolevski, Spānijas aizsardzības ministru Pedro Morenesu Eulati un Norvēģijas aizsardzības ministri Īni Ēriksenu Sēreidi.

Aizsardzības ministrs piedalīsies arī Lielbritānijas izveidoto Apvienoto reaģēšanas spēku partneru sanāksmē.

Varšavas samitā piedalīsies alianses valstu un valdību vadītāji. Varšavas samits būs iespēja atskatīties uz to, kas jau ir sasniegts kopš Velsas samita. NATO ir mainījusies un spērusi būtiskus soļus kolektīvās aizsardzības stiprināšanā.

Dalies ar šo ziņu