Somijas Aizsardzības spēki piedalīsies NATO mācībās “Trident Juncture 15”

NATO
Pēc puolustusvoimat.fi materiāliem
Trident Juncture

Aptuveni 160 Somijas Aizsardzības spēku karavīri piedalīsies starptautiskās krīzes vadības mācībās “Trident Juncture 15”, ko NATO rīkos oktobrī un novembrī.

Somijas Aizsardzības spēki piedalīsies NATO mācībās “Trident Juncture 15”

Pēc Somijas Aizsardzības spēku sniegtajām ziņām, valsti mācībās pārstāvēs iznīcinātāju vienība ar sešām kaujas lidmašīnām “F/A-18 Hornet”, kā arī speciālo operāciju vienība no Utti pilsētā izvietotā Jēgeru pulka un Jūras spēku Krasta apsardzes brigādes.

No Somijas speciālo operāciju vienības uz mācībām “Trident Juncture 15” dosies no 60 līdz 70 karavīru, un no Somijas Gaisa spēkiem – 80 karavīru.

Somija piedalīsies abos mācību “Trident Juncture 2015” ietvaros paredzētajos vingrinājumos: gan štāba vingrinājumā, kas notiks no 3. līdz 16.oktobrim, gan arī lauka taktiskajā vingrinājumā, kas norisināsies no 19.oktobra līdz 6.novembrim.

Somijas kontingenta lielākā daļa tiks izvietota Portugālē, taču atsevišķi virsnieki atradīsies arī štābos Spānijā, Vācijā, Kanādā un Norvēģijā.

“Trident Juncture 15” ir nozīmīgākās NATO rīkotās mācības 2015.gadā. Tajās piedalīsies bruņotie spēki no vairāk nekā 30 alianses dalībvalstīm un “Partnerattiecības mieram” valstīm - Zviedrijas, Somijas, Austrijas, Austrālijas un Ukrainas.

Mācību uzņemošās valstis ir Spānija, Portugāle un Itālija.

Dalies ar šo ziņu