Vairāk nekā 230 Cēsu skolēnu viesojas Instruktoru skolā

Latvijā
E7CC8A7A074044E4AD7242CDB73E2F71.jpg

Vairāk nekā 230 Cēsu skolēnu viesojas Instruktoru skolā

9.novembrī Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā notika atvērto durvju diena, kuras laikā Cēsu skolēni tika iepazīstināti ar Latvijas armijas vēsturi,  ekipējumu un karavīru ikdienu.

Instruktoru skolā viesojās vairāk nekā 230 skolēnu no septiņām Cēsu apkaimes izglītības iestādēm. Interesentu vidū bija dažāda vecuma skolēni, sākot no 1. līdz 12.klasei.

Instruktoru skola un Zemessardzes 27.kājnieku bataljons pasākumam bija sagatavojuši daudzveidīgu programmu, kuras laikā skolēni varēja doties ekskursijā pa skolu, apskatīt bataljona autoparku, uzzināt vairāk par Latvijas armijas vēsturi un Lāčplēša dienu, izmēģināt rācijas un apskatīt ieročus.

Tāpat skolēni bija aicināti piedalīties militārā stafetē, kuras laikā varēja uzvilkt bruņu vesti un ķiveri, kā arī izšaut ar pneimatisko šauteni pa mērķi.

   

"Atvērto durvju dienā skolēni galvenokārt interesējās par praktiskām lietām – automašīnām, ieročiem, viņi ar lielu interesi vēroja arī karavīru apmācību", stāsta Instruktoru skolas Mācību daļas kapteinis Guntars Norbuts, norādot, ka Instruktoru skolā ir labas iespējas gūt ieskatu arī bruņoto spēku vēsturē, jo skolas ēka ir būvēta vēl pirmās Latvijas brīvvalsts laikā, 1925.gadā.

   

Atzīmējot Lāčplēša dienu, Instruktoru skolas karavīri piedalījās arī citos skolu jaunatni informējošos pasākumos. 6.novembrī karavīri devās uz Cēsu audzināšanas iestādi nepilngadīgajiem, bet 12.novembrī - uz Sērmūkšu pamatskolu, kur stāstīja par Latvijas armijas vēsturi, karavīra profesiju mūsdienās, kā arī organizēja viktorīnas.

   

Instruktoru skola atgādina, ka skolēniem ir iespējas to apmeklēt ne tikai, sagaidot Lāčplēša dienu. Vienība ir atvērta visām skolām jebkurā laikā, lai iepazīstinātu ar bruņotajiem spēkiem un sniegtu ieskatu karavīra ikdienā.

Dalies ar šo ziņu