Lielvārdē sāk manevrēšanas ceļu un lidaparātu laukumu būvniecību

Latvijā
A0D532FECBAC436B99664A426C295C34.jpg

Lielvārdē sāk manevrēšanas ceļu un lidaparātu laukumu būvniecību

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bāzē Lielvārdē 25.augustā sākta manevrēšanas ceļu un lidaparātu laukumu būvniecība, to veic Turcijas uzņēmums IKIZ Construction, kas uzvarēja NATO Uzturēšanas un apgādes aģentūras rīkotajā starptautiskajā iepirkuma konkursā.

„Latvijā šāda veida projektu mēs īstenosim pirmo reizi un esam ļoti gandarīti, ka varēsim likt lietā savas zināšanas un pieredzi un pierādīt Turcijas uzņēmuma veikuma augsto kvalitāti. Lielvārdē paredzamo būvdarbu veikšanai esam izveidojuši pieredzējušu un profesionālu komandu, mūsu galvenais apakšuzņēmējs ir vadošais Latvijas ceļu būves uzņēmums „A.C.B.”. Esmu pārliecināts, ka ar mums uzticēto projektu veiksmīgi tiksim galā,” norāda „IKIZ Construction” direktors Murats Sakidži.

 

Plānots, ka būvniecība tiks paveikta līdz 2013. gada vidum. Tiks izbūvēti manevrēšanas ceļi, gaisa kuģu dzinēju testēšanas laukums, helikopteru pacelšanās un nosēšanās laukums, gaisa kuģu stāvvietas, materiāltehnisko līdzekļu iekraušanas un izkraušanas laukums, helikopteru stāvvietas un gaisa kuģu inspekcijas laukums.

 

Jau rekonstruētais NATO un starptautiskās civilās aviācijas normām atbilstošais 2500 metrus garais lidlauka skrejceļš nodrošinās augstāko drošības standartu ievērošanu un iespēju dažādu kategoriju gaisa kuģiem nolaisties lidlaukā jebkurā diennakts laikā un laika apstākļos. Savukārt atjaunotie manevrēšanas ceļi savienos gaisa kuģu stāvvietas un skrejceļu. Dažādu funkciju lidaparātu laukumi nodrošinās iespēju lidlaukā izvietot vairāku tipu lidaparātus, veikt to pārbaudes un apkopes, lidaparāta degvielas uzpildes un kravu iekraušanas vai izkraušanas darbus.

NBS bāzes „Lielvārde” attīstība ir vienīgais valsts aizsardzības infrastruktūras projekts Latvijā, kas tiek īstenots ar NATO līdzfinansējumu.

Foto: Gatis Dieziņš, RJC

Dalies ar šo ziņu