Apvienotā štāba priekšnieka amatā ieceļ brigādes ģenerāli Zeibārtu

A9864BC6E5254BE1B8D76DCB20B10924.jpg

Apvienotā štāba priekšnieka amatā ieceļ brigādes ģenerāli Zeibārtu

18.decembrī Ministru kabinets apstiprināja brigādes ģenerāli Juri Zeibārtu Apvienotā štāba priekšnieka amatā.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks rosināja pēc pašreizējā Apvienotā štāba priekšnieka Anda Dilāna pilnvaru termiņa beigām šajā amatā no 21.decembra iecelt brigādes ģenerāli Juri Zeibārtu, kurš līdz šim pildīja štāba priekšnieka vietnieka pienākumus.

18.decembrī svinīgā ceremonijā Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieku, Apvienotā štāba priekšnieku brigādes ģenerāli Andi Dilānu apstiprināja jaunā amatā.

 

Turpmāk viņš pildīs militārā pārstāvja NATO un ES amata pienākumus Briselē, Beļģijā, nomainot līdzšinējo Latvijas pārstāvi brigādes ģenerāli Juri Kiukucānu, kurš tiks iecelts Aizsardzības ministrijas izpildsekretāra amatā militāro spēju jautājumos.

   

Savukārt pulkvedi Ivo Mogiļniju, kurš pirms dienesta NATO Apmācības misijas štābā Afganistānā pildīja Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka amata pienākumus, iecēla 1.ranga aizsardzības, militārā, Gaisa un Jūras spēku atašeja amatā. Savus dienesta pienākumus viņš pildīs ASV, nomainot līdzšinējo atašeju ASV un Kanādā pulkvedi Juri Bezzubovu.

   

Brigādes ģenerālis Zeibārts dienestu bruņotajos spēkos sāka 1993.gadā Zemessardzes 25.bataljona štāba priekšnieka amatā. Dienesta laikā viņš ir pildījis arī Zemessardzes 65.atsevišķā studentu bataljona komandiera, 4.kājnieku brigādes štāba priekšnieka, kā arī 1. un 3.Zemessardzes novada komandiera amata pienākumus.

Pirms iecelšanas Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka amatā viņš pildīja arī Zemessardzes komandiera amata pienākumus. Dienot Afganistānā, viņš ir pildījis Latvijas kontingenta komandiera pienākumus.

Militāro izglītību viņš ir ieguvis Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Bundesvēra akadēmijā un Baltijas Aizsardzības koledžā.

Dalies ar šo ziņu