Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Igaunijas gaisa telpu

Ārvalstīs
BNS
lidmašīna
Foto: Foto: airliners.net

Igaunijas gaisa telpā otrdienas vakarā neatļauti ielidoja Krievijas militārā lidmašīna, un pacēlās gaisā Baltijas valstu gaisa telpā patrulējošie NATO iznīcinātāji, lai gaisa telpas pārkāpēju identificētu.

Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Igaunijas gaisa telpu

Igaunijas Aizsardzības spēku galvenais štābs informēja, ka Krievijas bruņoto spēku izlūklidmašīna "Il-20" ielidojusi Igaunijas gaisa telpā pulksten 17.05 apmēram četrsimt metru attālumā Osmusāres salas rajonā, un Igaunijas gaisa telpā atradusies apmēram minūti. Lidmašīnai bijis izslēgts transponders (ierīce, kas ļauj identificēt lidmašīnu) un nebija lidojuma plāna, taču Krievijas lidmašīnas apkalpe uzturējusi sakarus ar Igaunijas gaisa telpas kontroles dispečeriem.

Trešdien uz Igaunijas Ārlietu ministriju izsaukts Krievijas vēstnieks Jurijs Merzļakovs, kuram tiks iesniegta protesta nota.

Pēc tam, kad Krievijas lidmašīna pārkāpa Igaunijas gaisa telpu, lai to identificētu, pacēlās gaisā gan Vācijas iznīcinātāji no Igaunijas Aizsardzības spēku aviācijas bāzes Emari, gan arī Kanādas iznīcinātāji no Lietuvas Gaisa spēku bāzes Šauļos.

Igaunijas Gaisa spēki norādīja, ka šis bijis jau septītais gadījums šogad, kad Krievijas militārās lidmašīnas pārkāpušas valsts gaisa robežu. Pēdējais no tiem noticis 21. oktobrī, kad pārkāpumu izdarījusi Krievijas lidmašīna "Il-20".

Dalies ar šo ziņu