Putins devis rīkojumu kārtējām "pārsteiguma" militārajām mācībām

Ārvalstīs
LETA--AFP, BNS/INTERFAX

Putins
Foto: Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien uzdevis veikt bruņoto spēku ārkārtas pārbaudi Centrālajā kara apgabalā, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Putins devis rīkojumu kārtējām "pārsteiguma" militārajām mācībām

Karavīriem Centrālajā kara apgabalā no plkst.9. 30 pēc vietējā un Latvijas laika dota pavēle būt pilnā kaujas gatavībā.

"Saskaņā ar viņa rīkojumu apgabala karaspēkā, daļā citu militāro apgabalu Gaisa spēkos, Gaisa desanta spēkos un Militārā transporta aviācijā tiek noteikta pilnīga kaujas gatavība," paziņoja Šoigu Aizsardzības ministrijas vadības sanāksmē. Piedalīsies arī lidmašīnas no citiem kara apgabaliem.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu sacīja, ka militārās mācības ilgs līdz 12. septembrim.

"Pirmo diennakšu laikā ir jāpārbauda laika normatīvi un karavīru spēja izpildīt noteiktās kaujas gatavības pakāpes pasākumus," pavēstīja aizsardzības ministrs.

"Turpmāk ir jāizved vispārējie formējumi un  vienības uz poligoniem un mācību rajoniem, kur tās jāsagatavo mācību uzdevuma izpildei," viņš teica.

Krievijas aizsardzības ministrs īpašu uzmanību pieprasīja pievērst "aviācijas formējumu un vienību gatavībai izpildīt uzdevumus".

Viņš norādīja, ka ir jānovērtē Gaisa spēku iespējas pārvietot gaisa desanta vienības lielā attālumā un to gatavība veikt desantu nepazīstamos poligonos.

Viņš piebilda, ka Centrālajā kara apgabalā notiek aktīva gatavošanās stratēģiskajām mācībām "Centr-2015" ("Centrs 2015").

Krievijas centrālais kara apgabals aptver reģionus ap Volgas upi, teritorijas tālāk līdz Urāliem un Sibīriju, kā arī Krievijas tālos ziemeļus.

Ministrs sacīja, ka militārajās mācībās iesaistītas arī civilās institūcijas, tostarp darbinieki no Veselības un Lauksaimniecības ministrijām. Mācību laikā tiks pārbaudītas viņu spējas pildīt savus uzdevumus kara apstākļos.

Krievijas centrālais kara apgabals aptver reģionus ap Volgas upi, teritorijas tālāk līdz Urāliem un Sibīriju, kā arī Krievijas tālos ziemeļus.

Krievija pēdējā laikā bieži veic pēkšņas bruņoto spēku pārbaudes, sākot no Arktikas līdz Tālajiem Austrumiem.

Dalies ar šo ziņu