Operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros Eiropā ieradīsies 12 iznīcinātāji "F-15 Eagle”

Ārvalstīs
Pēc usafe.af.mil materiāliem
F202BCA32C0E457284184F53013FDA07.jpg

ASV Gaisa spēki operācijas „Atlantic Resolve” ietvaros uz Eiropu nosūtījuši 12 iznīcinātājus „F-15 Eagle”, kā arī aptuveni 200 karavīrus.

Operācijas “Atlantic Resolve” pirmā ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes „F-15 Eagle” rotācija ierodas Eiropā

Iznīcinātāji un karavīri ir no ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes 125. eskadriļas, kas atrodas Džeksonvillā, Floridā, un dienesta pienākumus Eiropā pildīs līdz aprīļa vidum.

125. eskadriļas karavīri un iznīcinātāji pastiprinās operācijā „Atlantic Resolve” iesaistītos spēkus, veicot treniņlidojumus un trenējoties kopā ar citām NATO valstīm, lai veicinātu mieru un stabilitāti reģionā.

Lidmašīnas un karavīri ir izvietoti Leuvardenas Gaisa spēku bāzē Nīderlandē  un Grāfa Ignatjēvo Gaisa spēku bāzē Bulgārijā.

Operācija „Atlantic Resolve” demonstrē ASV Eiropas spēku un ASV Gaisa spēku Eiropā apņemšanos sniegt ieguldījumu NATO kolektīvajā drošībā, veicinot ilgstošu mieru un stabilitāti reģionā.

„Operācija nodrošina sabiedrotajiem un partnervalstīm, ka drošība Eiropā ir mūsu prioritāte,” uzsvēra 3. un 17. ekspedīcijas Gaisa spēku vienības komandieris ģenerālleitnants Derils Robersons.

„Mēs spējam saglabāt klātbūtni pasaulē, pateicoties mūsu profesionālā dienesta, rezerves un Nacionālās gvardes karavīriem,” sacīja ģenerālleitnants Derils Robersons. „Šī operācija vērtējama kā komandas darbs un papildus tam Nacionālās gvardes vienība visā pasaulē demonstrē kopējo ASV Gaisa spēka integrāciju.”

Šī ir pirmā ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes vienība, kas sniegs ieguldījumu, pastiprinot operācijā „Atlantic Resolve” iesaistītos spēkus, un otrā pēc kārtas. 

Lidmašīnas „A-10” bija pirmās, kas operācijas ietvaros tika nosūtītas uz Eiropu šā gada februārī, tādējādi pastiprinot operāciju „Atlantic Resolve”. Rotācijas plānotas sešu mēnešu periodā, balstoties uz starptautiskās operācijas un ASV armijas Eiropā vajadzībām. Kopš 2004.gada ASV Gaisa spēki līdzīgas rotācijas izvieto arī Klusā okeāna reģionā.

Dalies ar šo ziņu