Krievijas draudi. Doņeckā atsākušās artilērijas apšaudes; žurnālisti uziet Krievijas tankus

Konfliktu zonas
LETA—AFP/DPA
tanks

Teroristu kontrolētajā Doņeckā pirmdien atsākušās artilērijas apšaudes, pārtraucot nedēļas nogalē vēlēšanu laikā kopumā ievēroto mieru.

Krievijas draudi. Doņeckā atsākušās artilērijas apšaudes; žurnālisti uziet Krievijas tankus

Kā aģentūrai AFP pavēstīja aculiecinieki, pirmdienas rītā Putilovskas rajonā netālu no izpostītās Doņeckas lidostas palaisti vairāki desmiti "Grad" raķešu.

Vietēji iedzīvotāji ziņo, ka kaujinieki ar raķetēm apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas Avdijivkā, kas atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas.

"Apšaude sākās naktī. Visi gaidīja, ka kaujas atsāksies uzreiz pēc Ukrainā svētdien notikušajām vēlēšanām. Apšaudi veic mūsu puse. Bet tagad būs atbilde no ukraiņiem," aģentūrai AFP telefonsarunā pastāstīja Marina no Putilovskas.

Tikmēr Doņeckā bāzētais portāls "Novosti Donbass" ziņo, ka spēcīgas smagās artilērijas apšaudes un sprādzieni dzirdami vairākos mikrorajonos Doņeckā.

Austrumukrainas kaujinieku līderis sola atgūt zaudētās pilsētas

Teroristu organizācijas "Doņeckas tautas republika" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņojis, ka viņa kaujinieki nodomājuši atgūt Ukrainas armijas spēkiem zaudētās pilsētas Austrumukrainā.

"Kramatorska, Mariupole, Slovjanska būs mūsu. Mēs esam gatavi tās sagrābt. Smagas kaujas netiek izslēgtas," saskaņā ar Krievijas ziņu aģentūru vēstīto paziņoja Zaharčenko.

Ukrainas valdības spēki atguva kontroli pār trim minētajām pilsētām vasarā, kad kaujinieki tika piespiesti atkāpties. Par Kramatorsku un Slovjansku notika nopietnas cīņas un artilērijas apšaudes.

Zaharčenko arī pārmeta valdībai, ka tā pārkāpj Austrumukrainā septembra sākumā noslēgto pamieru.

"Reuters" žurnālisti Donbasā uzgājuši divus sadegušus Krievijas tankus

Ziņu aģentūras "Reuters" žurnālisti karadarbības zonā Ukrainas austrumos uzgājuši divus sadegušus Krievijas tankus, piektdien vēsta radiostacija "Eho Moskvi".

To apstiprinājuši arī neatkarīgie eksperti, kuriem aģentūra parādījusi tanku fotogrāfijas.

Šādi tanki nekad no Krievijas nav eksportēti, un tādu nav bijis Ukrainas armijas bruņojumā. Arī Maskavas atbalstītie teroristi nevarēja sagrābt šādus tankus.

Pirmais fotouzņēmums datēts ar 5. jūliju.

"Reuters" korespondenti uzgājuši daudz sadegušas militārās tehnikas līdzās Horbatenko ciematam 40 kilometru attālumā no Doņeckas.

Žurnālisti uzgājuši arī prettanku raķetes "Kornet", 124 pārtikas iepakojumus ar Krievijas marķējumu un uzrakstu "nav domāts pārdošanai", kā arī 50 tukšas minerālūdens pudeles, kas ražotas Krievijas Ivanovas apgabalā.

Dalies ar šo ziņu