Krievijas draudi. Vācija aptur militāro sadarbību ar Krieviju

Ārvalstīs
LETA--RIA NOVOSTI
Krievija-Vācija

Vācijas valdība apturējusi vācu bruņojuma uzņēmuma "Rheinmetall AG" sadarbību ar Krieviju, telekanāls "n24" citē Vācijas Ekonomikas ministrijas paziņojumu.

Krievijas draudi. Vācija aptur militāro sadarbību ar Krieviju

Atbilstoši līgumam, kas noslēgts starp "Rheinmetall AG" un Krievijas Aizsardzības ministriju, uzņēmums patlaban Krievijā, netālu no Ņižņijnovgorodas, būvē sauszemes karaspēka militārās sagatavošanas centru. Būvniecība bija jāpabeidz šogad.

Bija paredzēts, ka centra teritorijā ik gadu tiks apmācīti 30 000 karavīru. Kontrakta summa ir 100 miljoni eiro.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles ministru kabinets uzskata, ka apstākļos, kādi tie ir patlaban, šāda sadarbība ir nepieņemama.

Vācu bruņojuma koncerns "Rheinmetall AG" ir viens no lielākajiem militārās tehnikas un ieroču ražotājiem Eiropā.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Eiropas Savienība un ASV pirmdien noteikusi sankcijas vairākām augstām Krievijas amatpersonām, šādi sodot Maskavu par Ukrainai piederošās Krimas aneksiju.

Dalies ar šo ziņu