Igaunijas armijas komandieris: Kara beigas nav redzamas, līdz Krievija nebūs pilnībā izmainījusies

Viedoklis
LETA/POSTIMEES
Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris Martins Herems
Foto: Postimees/Scanpix Baltics/Scanpix

Beigas Krievijas-Ukrainas karam nav redzamas, līdz Krievija nebūs pilnībā izmainījusies, intervijā Igaunijas telekanāla ETV pārraidē "Hommik Anuga" ("Rīts ar Anu") sacīja Igaunijas armijas komandieris ģenerālis Martins Herems.

Atbildot uz jautājumu, vai Krievijas militārā varenība ir lielāka, nekā mums gribētos ticēt, Herems sacīja: "Viena lieta - cik resursu ir līdz Vladivostokai dažādās noliktavās, pilsētās un ciemos. Cita lieta - standarts tam, ko kāds uzskata par zaudējumu, bet kāds pieņem kā zaudējumu. Man šķiet, ka Krievija uztver 500-600 karavīru zaudējumu kā spēka pazīmi."

"Es neredzu beigas šim konfliktam, līdz Krievija nebūs pilnībā izmainījusies," atzina ģenerālis.

"Tā vairs nedrīkst būt Krievija, tā nedrīkst būt liela un varena valsts, kas uzskata, ka tai ir tiesības darīt visu. Krievijai būtu jāsadalās mazās valstīs, kam nebūs tik daudz varas un ambīciju," skaidroja Herems.

Igaunija arvien vairāk tuvojos Izraēlas situācijai, kur aizsardzības spēki vienmēr ir gatavi tam, ka var kaut kas notikt, viņš norādīja.

"Ne jau šodien rīt, bet mierīgāk no tā nekļūst. Man ir jārēķinās ar to, ka tas var notikt. Es nezinu, kas var paredzēt, cik lielā mērā tas ir ticami, bet militārā varenība un vēsturiskā pieredze rāda - mums ir jābūt gataviem," sacīja Herems.

Dalies ar šo ziņu