Pabriks aicina sabiedrību aktīvāk iesaistīties valsts aizsardzībā

Sabiedrība
Sargs.lv
72 syundu buklets
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Krievijas uzsāktais karš Ukrainā ar tā brutalitāti un visiem iespējamajiem kara noziegumiem pret cilvēci liek izdarīt secinājumus, ka mums visiem ir jādara vēl vairāk, lai aizsargātu savus iedzīvotājus un valsti no pirmā metra, tā atbildes vēstulē režisoram, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim par valsts un iedzīvotāju rīcību iespējamā krīzes situācijā norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks

Viņš Aizsardzības ministrijas (AM) nosūtītajā vēstulē arī atzīmē, ka visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ietvaros nozaru ministrijas, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas ir aicinātas organizēt iekšējās resoriskās krīzes vadības mācības un pārskatīt jau izstrādātos plānus.

Tikmēr Aizsardzības ministrija ir organizējusi aptuveni 100 dažādu formātu un līmeņu konsultāciju par sagatavošanos krīzes situācijām, un turpinās to darīt. Iedzīvotāji ir arī aicināti iepazīties ar informāciju digitālajā bukletā “Kā rīkoties krīzes gadījumā”, sagatavoties, lai būtu spējīgi noturēties pirmās krīzes dienas – vismaz 72 stundas, tostarp arī sakārtojot ārkārtas gadījumu somu. Buklets ar Latvijas Pasta starpniecību ir piegādāts teju 59 tūkstošiem Latvijas senioru.

Savukārt jau šobrīd Latvijas pilsoņi ir aicināti apgūt militārās iemaņas valsts aizsardzībā, iesaistoties Jaunsardzē, stājoties Zemessardzē, pievienojoties profesionālajam dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos, vai arī brīvprātīgi izejot rezervistu militāro pamatapmācību.

"Latvijas sabiedrībai ir jāpieņem un jāapzinās svarīgākais izdzīvošanas priekšnoteikums – jo lielāks būs militāri sagatavotu un apmācītu iedzīvotāju skaits, jo mazāka kļūs iespējamība, ka Krievijai būs vēlēšanās vērst savu militāro agresiju pret Latviju. Tādēļ atkārtoti aicinu Latvijas iedzīvotājus iesaistīties valsts aizsardzībā, apgūstot militārās iemaņas," uzsver A. Pabriks.

Dalies ar šo ziņu