Lielbritānijas lidmašīnas kopā ar sabiedrotajiem trenējas aizsargāt Baltijas valstis

Ārvalstīs
Sargs.lv/UK Defence Journal
Mācību laikā tika trenēta Baltijas valstu aizsardzība
Foto: Mācību laikā tika trenēta Baltijas valstu aizsardzība Foto: Lielbritānijas Karaliskie gaisa spēki

Britu iznīcinātāji "Typhoon" un "F-35" trīs dienu mācībās izspēlēja dažādas situācijas, kurās bija nepieciešams atvairīt Spānijas un Somijas "F-18" iznīcinātāju un Vācijas "Typhoon" simulētus uzbrukumus, ziņo “UK Defence Journal”.

Intensīvas trīs dienu mācības notika Igaunijas un Lietuvas gaisa telpā kopā ar iznīcinātājiem no Beļģijas, Spānijas, Somijas, Francijas un Vācijas, demonstrējot NATO un Apvienoto reaģēšanas gaisa spēku sadarbību un vienotību. Saskaņā ar scenāriju Lielbritānijas lidmašīnas veica dažādus uzbrukuma un aizsardzības manevrus.  Sākotnēji tie darbojās kopā ar Beļģijas "F-16", lai trenētos aizsargāt gaisa telpu no simulētiem uzbrukumiem.

Mācību pēdējā dienā Lielbritānijas "Lightning" un "Typhoons" nomainīja lomas, kļūstot par agresora lidmašīnām.  To uzdevums bija veikt simulētus uzbrukumus Lietuvas lidlaukam. Spānijas Gaisa spēku "F-18" un Francijas Gaisa spēku "Mirage 2000" mēģināja aizsargāt lidlauku.

Iznīcinātājus atbalstīja "Voyager" degvielas uzpildes lidmašīna, kas nodrošināja degvielas uzpildi gaisā, lai pagarinātu gaisa kaujas uzlidojumu ilgumu un efektivitāti.

Mācību galvenais mērķis bija praktizēt Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzību un pilnveidot sakaru un vadības procedūras.

Dalies ar šo ziņu