59% Eiropas iedzīvotāju ir apmierināti ar ES reakciju uz Krievijas iebrukumu Ukrainā

Ārvalstīs
LETA
Protests pret Krievijas agresiju Ukrainā Nīderlandes galvaspilsētā Hāgā
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

59% Eiropas iedzīvotāju ir apmierināti ar Eiropas Savienības (ES) reakciju uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, savukārt ar savas valdības reakciju ir apmierināti 57% respondentu, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.
 

Kā aģentūru LETA informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā, 93% aptaujas dalībnieku ir pauduši atbalstu humānās palīdzības pasākumiem, bet 91% atbalsta to ukraiņu uzņemšanu ES, kuri bēg no kara.

80% atbalsta ekonomiskās sankcijas pret Krievijas valdību, uzņēmumiem un privātpersonām un 70% atbalsta militārā ekipējuma nodrošināšanas un piegādes finansēšanu Ukrainai.

Lielākā daļa jeb 81% ES pilsoņu atbalsta kopēju aizsardzības un drošības politiku starp ES dalībvalstīm, un vismaz divas trešdaļas respondentu atbalsta šo viedokli katrā valstī.

Turklāt 93% piekrīt, ka dalībvalstīm būtu jārīkojas kopīgi, lai aizsargātu ES teritoriju, un 85% uzskata, ka sadarbība aizsardzības jautājumos ES līmenī būtu jāpalielina.

"Eirobarometra" speciālaptauja rīkota, izmantojot klātienes un tiešsaistes intervijas laikposmā no 19.aprīļa līdz 16.maijam visās 27 ES dalībvalstīs. 27 ES dalībvalstīs tika veiktas 26 578 intervijas.

Dalies ar šo ziņu