Pentagons testē lieljaudas mikroviļņu sistēmas dronu neitralizēšanai

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defense News
ASV armijas dronu demonstrācija Jumas poligonā, ASV
Foto: ASV armijas dronu demonstrācija Jumas poligonā, ASV Foto: Mark Schauer/ASV bruņotie spēki

Pentagona Kopīgais mazo bezpilota lidaparātu sistēmu apkarošanas birojs ir pabeidzis lieljaudas mikroviļņu tehnoloģiju demonstrāciju, kas spēj likvidēt vairākus dronu draudus vienlaicīgi.

Armijas amatpersonas, kas vada šo pasākumu, paziņoja, ka ar lieljaudas mikroviļņu iespējām, izdevās veiksmīgi sakaut uzbrūkošos dronus.

Bezpilota lidaparātu draudi pieaug, un Pentagons cenšas nodrošināties, lai spētu tos sakaut. Birojs jau ir veicis trīs demonstrācijas - divas pagājušā gada pavasarī un rudenī un vienu šajā pavasarī. Plānots turpināt izmēģinājumus divas reizes gadā, lai novērstu bruņoto dienestu konstatētos spēju trūkumus mazo bezpilota lidaparātu apkarošanā.

Pēdējā demonstrācija notika no 4. līdz 22. aprīlim Jumas poligonā, Arizonā. Trīs nozares uzņēmumi - "Epirus", "Raytheon Technologies" un "Leonardo DRS", testēja uz zemes izvietotas gaisa iznīcināšanas sistēmas ar lieljaudas mikroviļņu iespējām. Šādas sistēmas tiek definētas kā risinājums, kas izmanto fokusētus elektromagnētiskos impulsus no fiksētas zemes atrašanās vietas, kuru enerģija ir pietiekama, lai traucētu signālu un iznīcinātu dronu.

Dalies ar šo ziņu