ASV uz Melno jūru nosūta iznīcinātāja kuģi “USS Arleigh Burke”

Ārvalstīs
Sargs.lv/Ukrinform/Twitter
ASV iznīcinātāj kuģis "USS Arleigh Burke" šķērso Bosfora šaurumu
Foto: Foto: REUTERS/ Scanpix

ASV Jūras spēku 6. flotes iznīcināja kuģis “USS Arleigh Burke” uzsācis ieiešanu Melnajā jūrā, kur plāno aizvadīt dažāda veida operācijas ar NATO sabiedrotajiem un ASV partnervalstīm, vēsta ASV Jūras spēku pavēlniecība Eiropā un Āfrikā.

“USS Arleigh Burke” iznīcinātāja kuģis ir apbruņots ar dažāda tipa raķetēm. Tas spēj veikt dažādus kaujas uzdevumus, pateicoties tā daudzpusīgajām ieroču iekārtām, kas tiek vadīta ar “AEGIS” kaujas sistēmas palīdzību.

“USS Arleigh Burke” ir ASV viens no kuģiem, kas ietilpst ASV Jūras spēku aviācijas bāzes kuģa “USS Theodore Roosevelt” kaujas grupas sastāvā.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka pēdējo nedēļu laikā būtiski saasinājusies spriedze starp Rietumvalstīm un Krieviju, ASV brīdinot par iespējamo Krievijas gatavošanos plaša mēroga uzbrukumam Ukrainai. Krievija šādas ASV prognozes dēvē par melīgām.  Tomēr satelītattēli liecina par pretējo – Krievija pēdējo mēnešu laikā Ukrainas pierobežā un okupētajās teritorijās savilkusi teju 100000 karavīru lielu grupējumu, savukārt tā bruņojums un vienību izvietojums liecina par gatavošanos iebrukumam.

Kā izdevumam “Military Times” atzina Ukrainas militārās izlūkošanas dienesta vadītājs brigādes ģenerālis Kirilo Budanovs, pēc Ukrainas un ASV partneru prognozēm, Krievijas iebrukums gaidāms nākamā gada janvārī vai februārī.

Lai atturētu Krieviju no gaidāmā uzbrukuma, ASV kopā ar sabiedrotajiem šobrīd izstrādā mehānismus Krievijas agresijas savaldīšanai, paredzot ne tikai atbalstu Ukraina, apgādājot to ar bruņojumu, bet arī sagatavojot jaunu sankciju paketi, kas stāsies spēkā pret Krievijas uzņēmumiem un Kremlim tuvām personām, gadījumā, ja notiks uzbrukums.

Dalies ar šo ziņu