Lielbritānijā paredzēts ieviest likumu, lai aizsargātos no “naidīgu valstu” ietekmes

Ārvalstīs
Sargs.lv/Insider/The Times/LETA/DW
Londona
Foto: Foto: Pixabay.com

Lielbritānija ievieš jaunu likumu, saskaņā ar kuru personām, kas rīkojas "naidīgu" ārvalstu valdību vārdā, būs jāreģistrē sava klātbūtne Apvienotajā karalistē, ziņo britu laikraksts “The Times”.

Paredzēts, ka likums īpaši attieksies uz Krievijas un Ķīnas pilsoņiem. Šīs prasības neievērošana būs krimināli sodāma.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, B. Džonsons par jauno likumu informēs 11. maijā, kad ikgadējo runu parlamentā teiks karaliene Elizabete II.

Tāpat Lielbritānijas valdība atjauninās likumu par valsts noslēpumu, lai to varētu izmantot pret personām, kuras no ārzemēm cenšas graut Lielbritānijas intereses. Šīs darbības ietvers arī kiberuzbrukumu veikšanu.

Pagājušajā nedēļā Krievijas vēstnieks Lielbritānijā Andrejs Kelins tika izsaukts uz Lielbritānijas Ārlietu ministriju, kur viņam tika izteiktas bažas par Maskavas "ļaunprātīgo rīcību". "Lielbritānijas Ārlietu ministrija ir izsauca pie sevis Krievijas vēstnieku, jo Lielbritānija ir nopietni noraizējusies saistībā ar ļaunprātīgām darbībām," paziņoja ministrija.

Šādas Krievijas darbības ietvēra kiberuzbrukumus, iejaukšanos vēlēšanās un bruņoto spēkui savilkšanu uz robežas ar Ukrainu un okupētajā Krimā.

Dalies ar šo ziņu