Operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros Eiropā ierodas jau septītā ASV kontingenta rotācija

Ārvalstīs
Sargs.lv/U.S.ArmyEurope
Atlantic Resolve
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

ASV 1. kavalērijas divīzijas 1. mehanizētās brigādes (Ironhorse brigade) kaujas grupa šonedēļ no Teksasas ieradīsies Eiropā operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros. Šī ir jau septītā ASV kontingenta rotācija, kuras mērķis ir stiprināt reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Eiropā.

Brigāde nomainīs ASV 3. kājnieku divīzijas 2. mehanizētās brigādes kaujas grupu. Pēc ierašanās ASV karavīri veiks kopīgas militārās mācības, uzlabojot savstarpējo sadarbību ar NATO dalībvalstu karaspēkiem un vienību gatavību. Pulkvedis Maikls Šēnfelds, 1. mehanizētās brigādes komandieris norāda – dalība operācijā, apliecinot ASV klātbūtni, brigādei ir privilēģija un iespēja.

ASV Eiropas spēki ziņo, ka militārais ekipējums ieradīsies Antverpenes ostā, savukārt karavīri Eiropā ieradīsies ar civilajām un militārajām lidmašīnām, ievērojot piesardzības pasākumus Covid-19 ierobežošanai – iepriekšēju testēšanu, masku lietošanu un izolācijas periodu pēc ierašanās. Pirms brigādes vienības karavīru izvietošanas Vācijā, Polijā un Rumānijā, visi no ASV ieceļojušie karavīri tiks vēlreiz testēti uz Covid-19 klātbūtni organismā.  

Dalies ar šo ziņu