Latvijas armija ievieš jaunu raķešu “Spike” sistēmu simulatoru

NBS
Sargs.lv/ArmyRecognition
Simulators
Foto: Foto: Rafael

Nacionālie bruņotie spēki pabeiguši jauna, moderna prettanku raķešu “Spike” simulatora ieviešanu. Jaunā tehnoloģija ievērojami uzlabos apmācību ar NBS rīcībā esošajiem “Spike LR2” un “Spike SR” prettanku raķešu kompleksiem.

“Spike LR2” ir piektās paaudzes vadāmā prettanku raķešu sistēma, kas spēj satriekt mērķus līdz 5,5 kilometru attālumam, savukārt “Spike SR” ir “izšauj un aizmirsti” tipa sistēma ar efektīvo darbības rādiusu līdz 2 km.

Jaunās sistēmas “Spike Team Trainer” (SST) simulatoru šī gada augusta beigās uzstādīja koncernu “Rafael” un “EuroSpike” speciālisti. Simulators nodrošina raķešu operatoru, nodaļu un vadu komandieru apmācību simulētas kaujas vides apstākļos, attīstot šaušanas precizitātes, komandvadības un kontroles spējas.

SST spēj simulēt dažāda līmeņa kaujas izaicinājumus, tai skaitā vienlaicīgu vairāku sistēmu vadīšanu, kontrolēt sadarbību starp novērotāju un uguns pozīcijām dažādos kaujas vides apstākļos, tai skaitā dažādos gadalaikos, meteoroloģiskajos apstākļos un diennakts laikos.

Jaunie simulatori ļaus veikt pilna spektra apmācību, sākot no plānošanas līdz izpildes un pēckaujas fāzes analīzei. Apmācību ievērojami uzlabo iespēja dokumentēt visu simulācijas ciklu.

Dalies ar šo ziņu