Pulkvedis M.Ozoliņš: profesionālo rotu karavīri ilgtermiņā veidos virsnieku un instruktoru rezervi

NBS
Sargs.lv
zemessargi
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Profesionālā dienesta karavīru rotu veidošana Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē ne tikai sniegs jaunas kaujas spējas, bet arī varētu kalpot kā talantu kalve instruktoru un virsnieku sastāva atjaunošanai tālākajam dienestam pārējos 2.Vidzemes brigādes Zemessardzes bataljonos. Šādu uzskatu sarunā ar portālu “Sargs.lv” pauda Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris, pulkvedis Mareks Ozoliņš.

Viņš sacīja, ka jau šobrīd ir uzsākta aktīva karavīru rekrutēšana gan jaunveidotajai artilērijas baterijai Valmierā, gan kaujas atbalsta rotai Stāmerienā.

“Mēs esam uzdevuši veidot atsevišķas speciālistu grupas, kas fokusējas tieši uz rekrutēšanas kampaņu organizēšanu un jaunu rekrūšu iesaistīšanu 2.Vidzemes brigādes zemessargu un profesionālo karavīru rindās. Strādāt abos rekrutēšanas virzienos ir kopējais brigādes uzdevums,” atzina pulkvedis M. Ozoliņš.

Viņš arī sacīja, ka interese par dienestu jaunajās profesionālā dienesta rotās ir augsta. Tiesa profesionālajām rotām nākotnē būs plašāks uzdevums par kaujas spēku palielināšanu.

“Ilgtermiņā šīs rotas kalpos, lai tiktu atjaunots profesionālā dienesta karavīru - virsnieku un instruktoru sastāvs visos 2. Vidzemes brigādes bataljonos. Tā ir mūsu rezerves veidošana, lai sastāvs papildinātu tukšās vietas, kas veidojas mūsu bataljonu štābos un rotu vadības grupās.”
Ozoliņš
Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris
Pulkvedis Mareks Ozoliņš

Tāpat Vidzemes reģionā pieaug interese arī par iespējām dienestam Zemessardzē. Pulkvedis M. Ozoliņš atzīst – šobrīd cilvēki tiek uzrunāti gan caur medijiem, gan caur sociālajiem tīkliem. Tāpat tiek rīkoti dažādi rekrutēšanas pasākumi, dodoties, piemēram, uz mācību iestādēm.

“Mēs pie sevis vēlamies redzēt jaunas karavīru sejas. Jāteic, ka pēdējā mēneša laikā Zemessardzes kandidātu interese par dienestu ir augusi. Šobrīd vien ir ienākuši e-pasti no 20 potenciālajiem jaunajiem zemessargiem,” viņš atzīst.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde dibināta 1992. gada 30. jūnijā, tās pakļautībā ir četri kājnieku un viens inženiertehniskais bataljons.

Dalies ar šo ziņu