Mūžībā devies Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aivars Mežors

NBS
Sargs.lv
Mūžībā devies Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aivars Mežors

Vakar, 25.oktobrī, pāragri mūžībā devies Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aivars Mežors.

“Ziņa, kurai joprojām nespējam noticēt. Vārdos neizsakāmi skumji, zaudējot tik zinošu, atbildīgu, profesionālu un vienmēr optimisma pilnu virsnieku. Skumju brīdī noliecam galvas un esam kopā ar Aivara ģimeni un dienesta biedriem,” līdzi jūt aizsardzības ministrs Artis Pabriks.    

“Šī ir ļoti skumja ziņa mums visiem – karavīriem un zemessargiem. Nespējam pieņemt šo zaudējumu. Pulkvedis A.Mežors mums vienmēr atmiņās paliks kā enerģisks, mērķtiecīgs un dzīvesprieka pilns virsnieks. Izsaku visdziļāko līdzjūtību Aivara ģimenei un dienesta biedriem - spēku, izturību un sirdsmieru,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. 

Pulkvedis A. Mežors dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos uzsāka 1992. gadā Rēzeknes aeroklubā, kas tolaik atradās Zemessardzes 3. Latgales brigādes sastāvā. Pulkvedis A. Mežors dienesta laikā ieņēma dažādus amatus Gaisa spēku apakšvienībās, Aizsardzības ministrijā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā. No 2010. līdz 2015. gadam pulkvedis A. Mežors ieņēma Gaisa spēku komandiera amatu, bet no 2015. līdz 2018. gadam bija Latvijas militārais pārstāvis NATO Transformācijas pavēlniecībā Norfolkā, ASV. Otro reizi Gaisa spēku komandiera amatā pulkvedis A.Mežors tika iecelts 2018.gada 17.decembrī.

 Atvadīšanās no pulkveža A. Mežora notiks ceturtdien, 31.oktobrī, plkst. 10:30, Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē. 

Dalies ar šo ziņu