Latvijā ierodas nākamā ASV operācijas “Atlantic Resolve” rotācija

Militārās mācības
Sargs.lv
Atlantic Resolve
Foto: Foto: Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

No 13. līdz 20. jūlijam, turpinot ASV operāciju “Atlantic Resolve”, Latvijā ieradīsies aptuveni 10 ASV UH-60 “Black Hawk” helikopteri, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā.

ASV karavīri ar UH-60 “Black Hawk” helikopteriem ieradīsies no Larošelas, Francijā un tiks izvietoti militārajās bāzēs Latvijā, Vācijā un Polijā, kopā operācijā piedalīsies ap 60 helikopteru

Operācijas “Atlantic Resolve” rotācijas ietvaros ASV 101. kaujas aviācijas brigādes karavīri, kas ar helikopteru UH-60 “Black Hawk” atbalstu pildīs dienesta pienākumus Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, trenēsies kopā ar NBS un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem, kā arī piedalīsies militārajās mācībās. Plānots, ka šī rotācija Latvijā uzturēsies deviņus mēnešus.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Plašāka informācija par operāciju “Atlantic Resolve” pieejama: www.eur.army.mil/AtlanticResolve

Dalies ar šo ziņu