Aizsardzības ministrija piedalās labdarības akcijā “Drosmes kaste”

Latvijā
Sargs.lv
Aizsardzības ministrijas pārstāvji Bērnu slimnīcas pārstāvjiem nodod labdarības akcijā "Drosmes kaste" saziedotās rotaļlietas
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Jau trešo gadu Aizsardzības ministrijas darbinieki Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas fonda rīkotajā labdarības akcijā “Drosmes kaste” sarūpējuši dāvaniņas mazajiem pacientiem – dažādas rotaļlietas, kas palīdzēs bērniem radīt priecīgas emocijas brīžos, kad būs jāpārdzīvo kāda sāpīga vai nepatīkama procedūra.

“Nonākšana slimnīcā un vajadzība veikt pat niecīgāko procedūru var būt ļoti satraucoša, bet satraukums var radīt lielāku sāpju sajūtu un mazāku uzticību mediķiem. “Drosmes kastes” mantiņa ir lielisks veids, kā novērst uzmanību un vienoties par sadarbību, līdz ar to procedūra var notikt ātrāk, bet izjustās sāpes, iespējams, būs mazākas,” labdarības akcijas nozīmi skaidro slimnīcas Pacientu pieredzes daļas vadītāja Austra Straume.

Otrs ieguvums ir arī pozitīva asociācija ar veselības iestādi: “Mums kā bērnu slimnīcai ir liela atbildība darīt visu iespējamo, lai veidotu pozitīvu asociāciju ar veselības aprūpi kopumā, jo mazais pacients pieaugs, un ir būtiski, lai lielam esot, viņam nebūtu šaubu vai baiļu doties pie ārsta laikus,” uzsver A. Straume.

Kā atzīst slimnīcas pārstāve, šogad sabiedrības atsaucība dalībai akcijā bijusi necerēti liela: neraugoties uz pieaugošajiem izdevumiem un cilvēku skaitu, kam nepieciešams atbalsts, slimnīca saņēmusi daudzus sirsnīgus ziedojumus.

Ziedotāju aktivitāte patiešām ir būtiska, lai piepildītu “Drosmes kastes”, kas pašlaik atrodas gandrīz visos Bērnu klīniskās universitātes slimnīca procedūru kabinetos, tādēļ slimnīca aicina ziedot rotaļlietas visu cauru gadu un pateicas ikvienam, kas šādi turpina vairot drosmi.  

“Drosmes kaste” ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas fonda akcija ar mērķi atvieglot grūtus brīžus bērniem, kuriem jāpārcieš sāpīgi un nepatīkami mirkļi ārstēšanās procesa gaitā.

Šīs akcijas ideja sākotnēji radusies kā vecāku un labdarības organizāciju iniciatīva, kas laika gaitā izaugusi, un nu tajā iesaistās gan individuālie ziedotāji un uzņēmumi, gan dažādas valsts un pašvaldību iestādes, kā arī daudzas skolas.

Dalies ar šo ziņu