Ventspils novada Vārves un Piltenes pagastos notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv/Zemessardzes štābs
Zemessargs mācībās
Foto: Zemessargs mācībās Foto: Zemessardzes štābs

No 13. līdz 15.maijam Ventspils novada Vārves un Piltenes pagastos un šautuvē "Medņi-3" norisināsies zemessargu plānveida mācības.

Mācības notiks iepriekš saskaņotās teritorijās ar Ventspils valstspilsētas un novada pašvaldībām. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu savas kaujas prasmes un vienmēr būtu gatavi aizstāvēt savu novadu un visu Latviju kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Zemessardzes personāls nepārtraukti uztur un pilnveido militārās zināšanas un praktiskās iemaņas, lai uzturētu augstas gatavības spējas aizsargāt Latviju. Zemessardzes mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes bieži var būt noderīgas arī ārpus dienesta, kad zemessargiem savā privātajā dzīvē nākas risināt nestandarta situācijas vai pārvarēt izaicinājumus, saglabājot vēsu prātu jebkādos apstākļos.

 

Iedzīvotāju ievērībai!

 

Mācību norises vietā Vārves pagasta šautuves teritorijā, kur zemessargi pilnveidos šaušanas prasmes, tiks izmantota kaujas munīcija, atbilstoši visām drošības prasībām.

Vārves un  Piltenes pagastā zemessargi ar dažādu militāro transportu īslaicīgi pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, netraucējot transporta satiksmi.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju.

Lai iestātos Zemessardzē, zvaniet 1811 vai rakstiet esizemessargsatmil [dot] lv. Papildu informācija par dienestu Zemessardzē www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv.

Dalies ar šo ziņu