Bruņoto spēku klarnešu kvartets “Quattro Differente” decembrī aicina uz 20 gadu jubilejas koncertu

Kultūra
Sargs.lv
orķestris
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku klarnešu kvartets “Quattro Differente” šogad svin savu divdesmito dzimšanas dienu un rīko jubilejas koncertu ciklu “Caur sidraba birzi gāju”. Uz svinībām aicināti arī viesi – Lietuvas Bruņoto spēku klarnešu kvartets “Vilniaus klarnetai”, kas arīdzan svin svētkus – savas pastāvēšanas desmitgadi.

Klausītāji tiek laipni aicināti piedalīties svētku svinībās 4. decembrī plkst. 19.00 Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Koncertā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris diriģenta kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva vadībā un vijolnieks Gidons Grīnbergs. Svētki norisināsies arī nākamās divas dienas: 5. decembrī pulksten 18.00 Saldus Mūzikas un mākslas skolā un 6. decembrī pulksten 19.00 Valmieras Kultūras centrā.

Koncertprogrammā klarnešu samtainais tembrs veidos dialogu ar orķestra vareno skanējumu, un kopīgi tiks izdzīvota Eiji Taniguči, Leonarda Bernstaina, Sergeja Austra Universa, Jura Kulakova, Astora Pjacollas, Kestuta Daugirdas un Vaidas Sriaupaites-Beinarienes mūzika.

Klarnešu kvartets “Quattro Differente” ir dibināts 1999. gada 6. decembrī. Tajā darbojas četri mūziķi: virsseržants Guntars Gedroics, seržants Ojārs Spila, seržante Marina Vidmonte un kaprālis Aleksandrs Maslovs. Kopš dibināšanas brīža “Quattro Differente” ir koncertējis ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām Vācijā, Čehijā, Igaunijā, Zviedrijā, Nīderlandē un Lietuvā. Kvartets regulāri sadarbojas ar dažādiem Latvijas mūziķiem un aktīvi popularizē latviešu komponistu oriģināldarbus.

Ansamblis “Vilniaus klarnetai” apvienojās 2009. gadā un ir pirmais klarnešu kvartets Lietuvā. Desmit gadu laikā kvarteta sastāvs ir mainījies, un šobrīd tajā muzicē četri klarnetisti: Edvardas Kulesevicius, Vidmantas Riškus, Denis Nareiko un Dainius Verbitskas.

Koncertus vadīs Gatis Supe. Ieeja - bez maksas. Koncertus atbalsta Latvijas Nacionālā bibliotēka, Lietuvas Bruņoto spēku orķestris, Nacionālo bruņoto spēku  Štāba orķestris, Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljons, Rīgas Motormuzejs, Latvijas Radio 3 “Klasika”, Saldus Mūzikas un mākslas skola, Valmieras Kultūras centrs un Gaismas pils restorāns “Klīversala”.

Papildu informācija par koncertu pieejama pie: Marinas Vidmontes, rakstot uz e-pastu: vidmonteatinbox [dot] lv; zvanot: 29506282.

Dalies ar šo ziņu