A.Tarans: Ukrainai šobrīd nav efektīvu ieroču uzbrukuma atvairīšanai no jūras

Konfliktu zonas
Sargs.lv/gordonua.com
Ukrainas Jūras spēku karavīri
Foto: Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ukrainai pagaidām nav efektīvu ieroču iespējamā uzbrukuma atvairīšanai no jūras puses, tā Viļņā notikušajā Ukrainas reformām veltītajā konferencē paudis Ukrainas aizsardzības ministrs Andrejs Tarans.

Viņš gan norādīja, ka ne vēlāk kā nākamgad ar ASV un Lielbritānijas palīdzību Ukrainas Jūras spēki plāno izveidot efektīvu tā saucamo “moskītu floti”, jeb ar pretkuģu raķetēm bruņotu mazgabarīta kuģu floti. 

“Krievijas pusei nav noslēpums, kādas spējas ir Ukrainas bruņoto spēku rīcībā. Šobrīd mums nav reālu ieroču, ar kuriem iespējams apturēt iebrukumu no Melnās Jūras puses. Tomēr visai drīz, ne vēlāk kā nākamgad, ar ASV un Lielbritānijas palīdzību mēs izveidosim “moskītu floti”, kura spēs nodrošināt reālas kaujas spējas, jo būs bruņota ar mūsdienīgām pretkuģu raķetēm, mūsdienīgiem elektroniskajiem ieročiem un radīs draudus Krievijas Jūras spēkiem,” sacīja A. Tarans.

Vienlaikus A. Tarans atzina, ka “moskītu flote” nespēs novērst visus draudus, ko Krievija valstij var radīt no Melnās jūras.

“Šogad ir parakstīta pavēle par jaunu pretkuģu raķešu iepirkumu, kas īpaši domātas Ukrainas Jūras spēkiem. Šīs ieroču sistēmas tiks izvietotas krastā. Tāpat mēs šobrīd izvērtējam piegādātājus un tehniskās nianse tām pretkuģu raķetēm, kuras mēs uzstādīsim uz Ukrainas Jūras spēku jaunās korvetes, ko pašlaik būvējam Turcijā,” sacīja A. Tarans.

Ukrainas aizsardzības ministrs arī piebilda, ka ar jauniem pretkuģu ieročiem plānots apbruņot arī Ukrainas bruņojumā esošos helikopterus.

Dalies ar šo ziņu