Mācību „Steadfast Jazz 2013” vadītājs tiekas ar Latvijas bruņoto spēku komandieri

Militārās mācības
Sargs.lv
Graube un Domroze
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

1. novembrī mācību "Steafast Jazz" vadītājs Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Hans Lotārs Domroze (Hans-Lothar Domröse ieradās Ādažu bāzē, lai teiktu atklāšanas runu mācību dalībniekiem.

Mācību „Steadfast Jazz 2013” vadītājs tiekas ar Latvijas bruņoto spēku komandieri

„Es apsveicu visus ar mācību sākšanos. Mēs jau esam sasnieguši ļoti labus rezultātus, esam izveidojuši Ādažu bāzē pārvietojamo štābu un tas ir sācis darbu – pateicoties uzņemošās valsts atbalstam,” sacīja ģenerālis H.L. Domrose. „Es jūs visus aicinu šajās mācībās vairāk domāt nevis par izaicinājumiem, bet par iespējām, un izrādīt iniciatīvu, lai mēs sertifikācijas process noritētu veiksmīgi.”

Tāpat mācību vadītājs atgādināja, ka „Steadfast Jazz 2013” notiek ne tikai Latvijā, bet arī  NATO štābos Itālijā, Vācijā, Lietuvā, Beļģijā, Norvēģijā, kā arī Nīderlandē, kā arī Polijā Dravsko Pomorski mācību poligonā, kur mācībās piedalīsies daudznacionālie spēki. 

Tiekoties ar NBS komandieri ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, ģenerālis H.L. Domrose pateicās par Latvijas ieguldījumu mācību „Steadfast Jazz” organizēšanā un uzņemošās valsts atbalsta sniegšanā.

„Es esmu ļoti priecīgs par iespēju būt Latvijā, šī ir brīnišķīga zeme ar lieliskiem cilvēkiem. Mēs esam gandarīti par sadarbību un apzināmies, ka līdz ar uzņemošās valsts atbalstu Latvija ir uzņēmusies lielu slogu, un esam pateicīgi par jūsu ieguldījumu,” sacīja ģenerālis H.L. Domrose.

NATO un partnervalstu mācības „Steadfast Jazz 2013” no 2. līdz 9. novembrim norisināsies Latvijā, Ādažu bāzē un Polijā, Dravsko Pomorkie poligonā.

Komandvadības mācībās „Steadfast Jazz 2013” piedalīsies vairāk nekā 140 Latvijas bruņoto spēku karavīru, kā arī Aizsardzības ministrijas un civilo institūciju pārstāvju, savukārt 33 Nacionālo bruņoto spēku Izlūkošanas rotas karavīri piedalīsies mācību lauka vingrinājumā Polijā, Dravsko Pomorskie mācību poligonā. Ap 300 karavīru būs iesaistīti ar mācību uzņemšanu Latvijā saistīto jautājumu risināšanā.

Dalies ar šo ziņu