„SIA Latvijas Aptieka” pasniedz Sudraba kartes starptautisko operāciju veterāniem

Latvijā
22276A24DA5C467A98BF94E91E20D0CA.jpg

„SIA Latvijas Aptieka” pasniedz Sudraba kartes starptautisko operāciju veterāniem

16.janvārī svinīgā pasākumā “Latvijas aptieka” valdes priekšsēdētājs Ilmārs Pajuste pasniedza Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) „Sudraba kartes” starptautisko operāciju veterāniem. Pasākumā piedalījās Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis, Sauszemes spēku kājnieku brigādes štāba priekšnieks pulkvedis Vilis Bauska un starptautisko operāciju veterāni.

„Sudraba karte” nodrošina tās uzrādītājam pieejamāku un ekonomiski izdevīgāku veselības aprūpi, aptiekas produkcijas iegādi visās 54 „Latvijas aptieka” tīkla aptiekās, kā arī sadarbības partneru - Veselības centrs 4, Medicīnas sabiedrība ARS, Latvijas Jūras medicīnas centrs, MFD medicīnas iestādēs. Šīs kartes tiks pasniegtas visiem starptautisko operāciju veterāniem, kas šo statusu jau ieguvuši vai iegūs līdz 2014.gada 31.decembrim, tātad - arī tiem, kas no operāciju rajoniem atgriezīsies mājās šogad.

SIA „Latvijas Aptieka” ir pirmā, kas starptautisko operāciju veterāniem piedāvā priekšrocību programmu farmācijas jomā, izrādot rūpes par katram karavīram, ikvienam cilvēkam svarīgāko – veselību, kam, dienot NBS, ir jābūt ļoti augstā kapacitātē. 

„Uzskatu, ka mums kā Latvijas uzņēmumam ir ne tikai pienākums, bet arī liels gods atbalstīt mūsu bruņoto spēku karavīrus. Karavīra profesija ir dižena, jo viņi ir gatavi atdot dārgāko, kas mums katram dots – dzīvību,” pasniedzot kartes, sacīja SIA “Latvijas aptieka” valdes loceklis Ilmārs Pajuste. „Kad tika ierosināts piešķirt atlaižu kartes starptautisko operāciju veterāniem, lēmums šo atbalstu sniegt tika pieņemts vienbalsīgi.”

 

   

SIA „Latvijas aptieka” valdes loceklis aicināja karavīrus izmantot sev piešķirtās atlaides visās 54 tīkla aptiekās, arī Ādažos, kur SIA „Latvijas aptieka” ir diennakts aptieka.

Tāpat kā karavīri dienu un nakti rūpējas par drošību Latvijā un pasaulē, arī Ādažu aptieka strādā bez brīvdienām, stāvot sardzē par jūsu veselību!” sacīja I.Pajuste.

 

„SIA „Latvijas aptieka” ar savu priekšrocību programmu pievienojās tiem uzņēmumiem, kas jau atbalsta starptautisko operāciju veterānus, un rāda piemēru citiem uzņēmumiem,” sacīja Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis. „Šī sadarbība ir kārtējais pierādījums tam, ka Latvija var, ka mēs spējam sadarboties un palīdzēt cits citam.

Šī iniciatīva liecina, ka pilsoniskā sabiedrība Latvijā nostiprinās, ka cilvēki spēj un vēlas sadarboties.

„Paldies „Latvijas aptiekai” par iniciatīvu, mēs ceram, ka jums sekos arī citi. Mēs zinām, ka daudzās citās Eiropas valstīs sabiedrības un uzņēmēju atbalsts karavīriem ir ļoti plašs, un man prieks, ka pie mums sāk veidoties līdzīga situācija,” sacīja Sauszemes spēku kājnieku brigādes štāba priekšnieks pulkvedis Vilis Bauska. „Tas ir veids, kā sabiedrība pasaka paldies karavīriem par darbu – ne tikai dienestu starptautiskajās misijās, kur apstākļi tiešām ir īpaši bīstami, bet arī ikdienas pienākumiem. Ikdienas dienests un militārās mācības no karavīra prasa daudz, arī veselībai tā ir liela slodze. Paldies jums par atbalstu, un lai citi uzņēmēji jums pievienojas!”

Aizsardzības ministrija akciju NBS starptautisko operāciju veterānu atbalstam uzsāka 2011.gada vasarā. Akcijai ir atsaukušās vairākas Latvijas uzņēmēju asociācijas, kā arī individuāli vairāk nekā 30 uzņēmumi un citi atbalstītāji (biedrības, valsts kultūras iestādes), kas piedāvā starptautisko operāciju veterāniem piešķirt īpašas atlaižu programmas vai atbalsta veidus.

 

Īpašas priekšrocības tiek piedāvātas veselības aprūpes, optikas, ēdināšanas, sporta, izklaides, kultūras pakalpojumiem, atsevišķām precēm.

Latvijas uzņēmēju piedāvājumus karavīri var izmantot, uzrādot starptautisko operāciju veterāna apliecību. Šo apliecību saņem karavīri, kuri vismaz vienu reizi ir piedalījušies kādā no starptautiskajām operācijām un ieguvuši NBS piemiņas medaļu „Par piedalīšanos starptautiskajā operācijā”.  Pašlaik Aizsardzības ministrija ir izgatavojusi jau 2047 starptautisko operāciju veterānu apliecības.

Ministrija ir sagatavojusi uzlīmes, kas ļauj atpazīt uzņēmumus, kuri atbalsta starptautisko operāciju veterānus un piedāvā atlaides. Uzlīmes dizaina ziņā ir līdzīgas starptautisko operāciju veterāna apliecībai. Uz uzlīmēm ir uzdrukāts teksts ar informāciju, ka konkrētais uzņēmums atbalsta NBS starptautisko operāciju veterānus. Uzlīmes tiek piestiprinātas veikalā vai ielīmētas skatlogā visos uzņēmumos, kuri atbalsta starptautisko operāciju veterānus.

Dalies ar šo ziņu