Afganistānā dienošie karavīri svin Latvijas armijas simtgadi

Konfliktu zonas
Sargs.lv
7001D34F6966428CA86C02F51856CD69.jpg

Svinot Latvijas armijas simtgadi, lai sveiktu svētkos Latvijas nacionālā kontingenta Afganistānā dienošos karavīrus, starptautiskās operācijas rajonā tika organizēti vairāki svētku pasākumi.

Afganistānā dienošie karavīri svin Latvijas armijas simtgadi

Svētku pasākumi sportiskā garā aizsākās 5.jūlijā ar Latvijas karavīru organizētajām svaru bumbu celšanas sacensībām NATO apmācības operācijas “Resolute Support” štābā Kabulā, kur piedalījās gan Latvijas, gan citu NATO dalībvalstu karavīri.

Lai sveiktu karavīrus, kuriem nav iespējas piedalīties vērienīgajos Latvijas armijas simtgades svētku pasākumos Latvijā, kā arī popularizētu Latviju un tās kultūru, ar īpaši Latvijas armijas simtgades svētiem sagatavotu krāšņu programmu, Kabulas un Mazarešarīfas militārajās bāzēs uzstājās deju kopa “Bramaņi”. Vairāk kā stundu garā koncerta laikā klātesošajiem karavīriem bija iespēja baudīt patriotiskus deju priekšnesumus, kā arī, pašiem, mākslinieku pavadībā, ļauties latviešu tautu deju soļiem. Koncertus Kabulā un Mazarešarīfā ar savu klātbūtni pagodināja arī vairākas augstas apmācības operācijas “Resolute Support” amatpersonas.

Latvijas armijas simtgadei veltīto pasākumu laikā tika vākti ziedojumi Valsts aizsardzības un patriotisma fondam “Namejs”, kurš sniedz atbalstu starptautisko operāciju veterāniem un starptautiskajās operācijās kritušo karavīru ģimenēm. Kopā Afganistānā tika saziedoti 978,56 eiro.

 

Dalies ar šo ziņu