Svinīgā ceremonijā uz starptautiskajām operācijām pavada Latvijas karavīrus

NBS
Sargs.lv
maize, karogs, nbs
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs ticies ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus Eiropas Savienības Apmācības misijā Mali un Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā „Atalanta”.

Svinīgā ceremonijā uz starptautiskajām operācijām pavada Latvijas karavīrus

Aizsardzības ministrs R. Bergmanis apliecināja Latvijas karavīru augstu profesionālo sagatavotību un uzsvēra to, cik nozīmīgas ir starptautiskajās operācijās gūtās zināšanas un pieredze. Aizsardzības ministrs arī novēlēja karavīriem izturību un godam veikt savus pienākumus šajā ļoti svarīgajā – Latvijas valsts simtgades gadā.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs uzsvēra, ka Eiropas Savienības Apmācības misijā Mali Latvijas karavīru uzdevums būs sekmēt Mali Bruņoto spēku attīstību, valsts kopējo teritoriālo integritāti un civiliedzīvotāju drošību. Savukārt dienests Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā „Atalanta” sniegs neatsveramu dienesta pieredzi.

Brigādes ģenerālis I. Mogiļnijs karavīriem novēlēja godam nest Latvijas vārdu pasaulē un izmantot savas zināšanas,  spējas un pieredzi.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības nozares vadības saņēma ceļamaizi – Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Eiropas Savienības Apmācības misija ir paredzēta, lai palīdzētu uzlabot Mali Bruņoto spēku militārās spējas. Misijas karavīri neiesaistās kaujas operācijās. Misijas štābs izvietots valsts galvaspilsētā Bamako, savukārt mācības notiek 60 kilometrus attālajā pilsētā Kulikoro.

Eiropas Savienības pretpirātisma operācija ir Eiropas Savienības Jūras spēku militārā operācija, kas palīdz novērst un ierobežot pirātismu un bruņotās laupīšanas pie Somālijas krastiem. Šī ir pirmā jūras operācija, kas tiek veikta Eiropas Savienības Kopējās drošības un aizsardzības politikas ietvaros.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī pretterorisma operācijā “Inherent Resolve” Irākā, NATO apmācības operācijā “Resolute Support” Afganistānā, Eiropas Savienības Jūras spēku Vidusjūrā “EUNAVFOR Med” militārajā operācijā “Sophia” un ANO vadītajā Visaptverošajā integrētajā stabilizācijas operācijā Mali “MINUSMA”.

Dalies ar šo ziņu