Aizsardzības nozares vadība pavada karavīrus uz Mali

Nozares politika
Sargs.lv
0A14173622D84795B05F2A1FA60F292C.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

22. septembrī Aizsardzības ministrijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube tikās ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies uz Eiropas Savienības Apmācības misiju Mali.

Aizsardzības nozares vadība pavada karavīrus uz Mali

Aizsardzības ministrs savā uzrunā pateicās karavīru ģimenēm par atbalstu un izpratni par karavīra dienestu, kā arī pauda pārliecību par viņu augsto profesionālo sagatavotību: “Jūs priekšā sagaida jauns izaicinājums. Esmu pārliecināts, ka uzdevumu paveiksiet ar augstu profesionalitāti. Nav svarīgi cik lielā skaitā Latvija šajā misijā tiek pārstāvēta. Svarīga ir vēlme darīt – to novērtē visi. Esmu dzirdējis daudz atzinības vārdu no sabiedrotajiem par Latvijas karavīru stāju, vēlmi un attieksmi pret veicamajiem uzdevumiem. Novēlu jums sajust lepnumu par to, ka pārstāvat Latviju.”

Ģenerālleitnants R.Graube karavīriem novēlēja karavīra veiksmi: “Novēlu jums karavīra veiksmi, jo viss pārējais – profesionalitāte, kaujas gars – jums jau ir. Zinot jūsu iepriekšējo dienesta pieredzi operāciju rajonos, manī ir stingra pārliecība, ka esat atbilstoši sagatavoti, lai godam pārstāvētu Latviju. Būtiski ir, ka mēs sniedzam ieguldījumu drošības jautājumos un esam vienoti ar valstīm, kas atrodas tālu no Latvijas. Runa nav tikai par alianses austrumu robežas stiprināšanu, runa ir par 360 grādu aizsardzības pieeju – aizsardzību no jebkura rakstura draudiem, lai no kuras puses tie nenāktu.”

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības nozares vadības saņēma ceļamaizi - Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Latvijas karavīru uzdevums šajā misijā būs veikt Mali Bruņoto spēku karavīru apmācību.

2013. gada 7.martā Saeima apstiprināja lēmumu par Latvijas karavīru dalību ES apmācības misijā Mali.

ES Apmācības misija ir paredzēta, lai palīdzētu uzlabot Mali Bruņoto spēku militārās spējas un tādējādi dotu tiem iespēju civilo iestāžu pakļautībā atjaunot valsts teritoriālo integritāti. Misijas karavīri neiesaistās kaujas operācijās.

Misijas štābs izvietots valsts galvaspilsētā Bamako, savukārt mācības notiek 60 kilometrus attālajā pilsētā Kulikoro.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī pretterorisma operācijā “Inherent Resolve” Irākā, NATO apmācības operācijā "Resolute Support" Afganistānā, Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā “Atalanta”, ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali “MINUSMA” un ES Jūras spēku Vidusjūras reģionā "Eunavfor Med" militārajā operācijā “Sophia”, kas vērsta pret cilvēku kontrabandas un tirdzniecības tīklu.

Dalies ar šo ziņu