Ungārija 2022.gadā atkal veiks NATO patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā

Ārvalstīs
LETA
Ungārija
Foto: kam.lt

Ungārija, kuras karavīri no aviobāzes Šauļos pašlaik veic NATO patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā, tajā atkal piedalīsies 2022.gadā, otrdien apstiprināja Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministrs Pēters Sijārt

Ungārija 2022.gadā atkal veiks NATO patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā

Ministrs tādus plānus pauda, apmeklējot Šauļos bāzētos Ungārijas karavīrus, paziņoja Lietuvas Ārlietu ministrija.

"Esam pateicīgi Ungārijai par solidaritāti un atbalstu Baltijas valstu un reģiona drošības garantēšanā," paziņojumā citēts Lietuvas ārlietu ministra Lina Linkeviča teiktais.

Lietuvas un Ungārijas ārlietu ministri otrdien apsprieda arī reģionālās drošības jautājumus, Eiropas darba kārtībā esošās problēmas, situāciju Ukrainā, attiecības ar Krieviju, abu valstu divpusējās attiecības un citus jautājumus.

Tikšanās laikā Linkevičs uzsvēra nepieciešamību saglabāt Eiropas Savienības uzmanības koncentrēšanu un eiroatlantisko vienotību attiecībā uz sankcijām pret Krieviju un atbalstu Ukrainai.

Lietuva un Ungārija aizsardzības jomā sadarbojas kopš 1997.gada. Ungārijas karavīri regulāri piedalās militārajās mācībās Lietuvā, palīdzot apmācīt Lietuvas Gaisa spēku karavīrus.

Ungārija patrulēšanu Baltijas valstīs no Šauļu aviobāzes vada otro reizi kopš 2015.gada. No 1.maija Šauļos tā izvietojusi iznīcinātājus "JAS-39 Gripen" un gaisa spēku karavīru grupu.

NATO patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā kontingents rotācijas kārtībā mainās ik pēc četriem mēnešiem. Misija tiek veikta no Lietuvas un Igaunijas.

Dalies ar šo ziņu