Ikgadējā ANO Miera uzturēšanas ministru konferencē uzsver NATO ieguldījumu

NATO
Pēc nato.int materiāliem
NATO
Foto: nato.int

29. martā ANO Galvenajā mītnē Ņujorkā notika ikgadējā ANO Miera uzturēšanas ministru konference, kurā piedalījās NATO ģenerālsekretāra pārstāve sieviešu, miera un drošības jautājumos Klēra Hačinsone (Clare Hutchinson).

Ikgadējā ANO Miera uzturēšanas ministru konferencē uzsver NATO ieguldījumu

K. Hačinsone uzsvēra, ka NATO ilgstoši atbalsta ANO pasākumus miera uzturēšanas jomā. NATO pārstāve arī ilustrēja pašreizējos un jaunos NATO un ANO sadarbības virzienus, tostarp apmācību, lai neitralizētu paštaisītus spridzekļus, aizsargātu civiliedzīvotājus un bērnus militāra konflikta gadījumā, kā arī, lai sniegtu militāro medicīnisko atbalstu.

ANO Miera uzturēšanas konferencē piedalījās aizsardzības un ārlietu ministri, kā arī amatpersonas no vairāk nekā 130 valstīm un starptautiskām organizācijām. Konferences dalībnieki atkārtoti apliecināja savu apņemšanos īstenot ANO miera uzturēšanas operācijas un dalījās viedokļos par to, kā stiprināt operācijas to galvenajos aspektos. Dalībnieki arī apņēmās novērst galvenos spēju trūkumus un turpināt integrēt dzimumu perspektīvas ANO miera uzturēšanas misijās, izvietojot vairāk sieviešu miera uzturētāju.

Dalies ar šo ziņu