Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā atklāts NATO vingrinājums “Steadfast Pyramid 2018”

Militārās mācības
Sargs.lv
36A219AC826B4AAAAA5AD449A0E5FBB4.jpg

Šodien Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā tika atklāts NATO vingrinājums „Steadfast Pyramid 2018”, kas vienkopus pulcē 30 vecākos NATO un partnervalstu virsniekus.

Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā atklāts NATO vingrinājums “Steadfast Pyramid 2018”

Mācību “Steadfast Pyramid” un “Steadfast Pinnacle” vecākais padomnieks atvaļinātais ģenerālis Egons Rams (Egon Ramms) atklāšanas ceremonijā norādīja, ka šis ir jau piektais gads, kad mācību scenārijs fokusējas uz kolektīvās aizsardzības operāciju izspēli, tostarp hibrīddraudu pārvarēšanu, lai pilnveidotu vecāko un augstāko virsnieku spēju atbilstoši reaģēt uz mūsdienu drošības situācijas izaicinājumiem.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos brigādes ģenerālis Imants Ziediņš, uzrunājot mācību dalībniekus, uzsvēra, ka vingrinājumu mērķis ir attīstīt virsnieku plānošanas spējas, papildināt zināšanas un veicināt savstarpējo sadarbību. 

“Esmu pagodināts, ka Latvijā jau astoto gadu norisinās mācības “Steadfast Pyramid” un “Steadfast Pinnacle”, kuru laikā esam guvuši neatsveramu pieredzi un zināšanas, kas palīdzējušās stiprināt ne tikai Latvijas kā uzņemošās valsts atbalsta spējas, bet arī sadarbību ar alianses dalībvalstīm un stratēģiskajiem reģionālajiem partneriem.  Šogad mācības ir īpaši nozīmīgs, jo atzīmējam Latvijas valsts simtgadi,” uzsvēra brigādes ģenerālis I. Ziediņš.

„Steadfast Pyramid 2018” ir pirmā daļa no Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā un Sabiedroto spēku augstākās Transformācijas virspavēlniecības rīkotā vingrinājuma, kas ilgs līdz 14. septembrim, savukārt otrā daļa – „Steadfast Pinnacle 2018”, kas būs veltīta galvenokārt komandieru lomai operacionālajā līmenī, norisināsies no 17. līdz 21. septembrim. Mācībās piedalīsies 58 vecākie un augstākie virsnieki no NATO dalībvalstīm, kā arī partnervalsts Somijas.

Dalies ar šo ziņu