NATO nosoda Kerčas šauruma tilta atklāšanu

NATO
NATO – AFP
tilts

NATO trešdien nosodīja tilta atklāšanu starp Krievijas pamatteritoriju un Maskavas okupēto Krimu, būvi dēvējot par Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes vēl vienu pārkāpumu.

NATO nosoda Kerčas šauruma tilta atklāšanu

"NATO nosoda Kerčas šauruma tilta starp Krieviju un Krimu būvniecību un daļējo atklāšanu," paziņoja alianses preses sekretāra vietnieks Pīrss Kazalets. "Krima ir Ukrainas daļa, un šis tilts ir vēl viens Ukrainas suverenitātes un teritoriālas integritātes pārkāpums."

Tilts, kas ierobežo jūras satiksmi uz Ukrainas Azovas jūras ostām, ir arī "navigācijas tiesību pārkāpums tās teritoriālajos ūdeņos", viņš piebilda.

"Krievija turpina demonstrēt acīmredzamu necieņu pret starptautiskajām tiesībām," norādīja Kazalets, uzsverot, ka NATO neatzīs Krievijas veikto Krimas aneksiju.

Kerčas šauruma tilta atklāšanu jau iepriekš nosodīja Eiropas Savienība un ASV.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Dalies ar šo ziņu